KABA

Dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s teško ozlijeđenim osobama, jedna s lakše ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom, poručili su iz PU karlovačke.

Na autocesti A1 u Netretiću jučer u 6.15 sati dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom poljskih nacionalnih oznaka upravljala je 39-godišnja državljanka Poljske koja se vozilom nije kretala sredinom obilježene prometne trake već je u jednom trenutku skrenula udesno i udarila u betonski rubnjak i smjerokazni stupić nakon čega se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati travnatom površinom. Potom je prešla preko zemljanog obrova, nakon čega se vozilo podignulo u zrak i palo na zemljanu površinu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena vozačica, zatim 44-godišnji putnik i 15-godišnja putnica, dok je lakše ozlijeđen 17-godišnji putnik, svi državljani Poljske. Protiv  vozačice će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Na autocesti A1, općina Bosiljevo jučer u 12.50 sati dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljala je 29-godišnjakinja koja nije držala potreban razmak dok se kretala iza drugog vozila uslijed čega je udarila u osobni automobil poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 38-godišnja državljanka Poljske. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 77-godišnja putnica iz vozila zagrebačkih registarskih oznaka. Protiv 29-godišnje vozačice nadležnom državnom odvjetništvu biti će podnesena kaznena prijava.