KABA

Obilježena 31. godišnjica od prvog postorjavanja 61. samostalne bojne ZNG RH u Jastrebarskom

U Vranov Dolu u Jastrebarskom jučer je obilježena 31. godina od prvog postrojavanja 61. samostalne bojne zbora narodne garde Republike Hrvatske. Ovim putem svi prisutni su se prisjetili i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kao i svim nevinim žrtvama Domovinskog rata. Zapaljene su svijeće i položen vijenac kod spomen ploče.

– Lijepo je da se obljetnice održavaju jer su one podsjetnik na sve što se dogodilo u Domovinskom ratu. Nažalost, mnogi više nisu s nama, a sjećanja uvijek ostaju, rekao je Vilim Šeparić, zadnji zapovjednik 140. brigade i 140. domobranske pukovnije HV Jastrebarsko

Šeperić ističe da su kroz rat imali 34 žrtve od kojih je četvero bilo izvan pukovnije. Bilo je 70-ak ranjenih, a kroz pukovniju je prošlo gotovo 7000 ljudi koji su bili od Sv. Gere pa sve do Kupe. Kaže da sjećanja nikad ne blijede, ali je ponosan na sve hrvatske branitelje koji su s ovog područja branili zemlju diljem Hrvatske.

Grad Jastrebarsko je ponosan na sve sudionike Domovinskog rata. Ovo je prilika da odamo počast svim poginulim i umrlim braniteljima, ali i onima koji su još uvijek s nama da im zahvalimo na borbi i hrabrosti, istaknula je Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarsko

Ribarić ističe da se Grad Jastrebarsko za svoje branitelje brine na način da kroz pozive financira braniteljske udruge i njihove potrebe, a oni se prijavljuju na natječaj. Grad financira okupljanja i posjete drugim prijateljskim i braniteljskim udrugama.

omicron