KABA

Diploma kao kruna studiranja – održana svečana promocija na karlovačkom Veleučilištu

Svake su godine nove generacije studenata Veleučilišta u Karlovcu ponosni vlasnici veleučilišnih diplome. Kruna je to i priznanje njihova marljivog i strpljivog rada.

Danas nakon tri, neki i pet godina studija zatvarate poglavlje svojih života, ali otvarate novo, uzbudljivo i izazovno. Što vas čeka iza horizonta nitko ne može predvidjeti, ali to je ljepota života, rekao je prodekan za nastavu Slaven Lulić.

Doprinos karlovačkog Veleučilišta je nemjerljiv, mišljenja je diplomant studija Lovstva i zaštite Ivan Madi.

-Veleučilište je doprinijelo mnoštvu novog znanja. Mnogi misle kako su Lovstvo i zaštita prirode nespojivi, ali jedno bez drugoga ne može. Kada učite o tome uviđate kako jedno bez drugoga ne ide, dodaje Ivan.

Uz dobro znanje, Veleučilište svojim studentima omogućava posao uz akademske obveze. Darko Marković je tijekom studija Sigurnosti i zaštite otvorio svoju privatnu tvrtku. Nakon završenog preddiplomskog, upisat će specijalistički studij na Veleučilištu.

-Mislim da mlade generacije nisu svjesne kako su privilegirani jer imaju ovakvu instituciju u svom gradu. Poručujem mladima da ne razmišljaju puno o upisima, neka se upišu na Veleučilište, završe ga. To je kvalitetno uloženo vrijeme koje će im se zasigurno isplatiti u životu, dodaje Darko.

 

Diplome su u ruke danas uzeli studenti završenih studija Strojarstva, Mehatronike, Sigurnosti i zaštite, Lovstva i zaštite prirode, a svoj red još čekaju studenti Ugostiteljstva i Poslovnog upravljanja, čija je promocija u petak. Ukupno će biti promovirano 192 studenata.