Nakon objave članka o problematici prijevoza učenika s Kamenskog i Lemić Brda prema Oš Dragojli Jarnević, Autotransport Karlovac odgovorio je na upit Trenda. Odgovor prenosimo u cijelosti.

Istina je da smo proteklih dana imali velike poteškoće u odvijanju redovnog linijskog prijevoza, između ostalog i prijevoza učenika.

Pored razloga koji je svima dobro poznat a to su mnogobrojni građevinski radovi zbog kojih su mnoge prometnice zatvorene te smo primorani prometovati obilazno po neadekvatnim ulicama, često punih rupa po makadamu što iziskuje opreznu vožnju ali nažalost i kašnjenje u voznom redu.

Ističem konkretno u prijevozu učenika za potrebe OŠ Dragojla Jaarnević da su radovi na trasi linije Grad-Kamensko na slijedećim lokacijama: Autobusni kolodvor, Meštrovićeva ulica, Smićiklasova ulica, rotor na Logorištu, dionica od Turnja do Kamenskog, dionica od Kamenskog do Lemić brda zaobilazno, dionica od Kamenskog prema Gornjem Mekušju. Nadam se da ste prilikom pripreme članka obišli trasu linije i uvjerili se u tešku situaciju na terenu. Vjerujte  da pored svega navedenog u takvim (ne)prilikama nije lako održati planirani vozni red. Bez obzira na sve maksimalno smo izišli u susret zahtjevima roditelja odnosno škole te smo uveli dodatne polaske prema Lemić brdu u 12.15 i 18.30 sati kako bi osigurali kvalitetniji prijevoz svih učenika.

Pored toga neplanirano smo ostali bez jednog dijela vozača ( bolovanje, raskid ugovora o radu i dr. ), te smo pokušali postojećim vozačkim kadrom osigurati redovan prijevoz. Od jučer stanje se normaliziralo te su linije redovite po voznom redu koliko to stanje na cestama dozvoljava.

Kako je cesta od Kamenskog do Lemić Brda zatvorena, prometuje se zaobilazno makadamom od vojarne gdje je postavljeno i obilježeno privremeno autobusno stajalište do Lemić Brda. Dakle, nismo mi ukinuli stajalište kod vatrogasnog doma koje je u bilo u funkciji do započetih radova već poštujemo odluke nadležnih tijela o privremenoj regulaciji prometa.

Do Lemić Brda prometuju polasci u 11.30 ; 12.15; 14.30; 18.30 i 19.20 sati. Polazak u 13.15 iz Grada prometuje do Kamenskog a ne do Lemić Brda iz razloga što kružno preko Gornjeg Mekušja uzima učenike za poslijepodnevnu smjenu. Ako bi isti autobus zaobilazno makadamom kroz šumu prometovao do Lemić Brda svi učenici kasnili bi na nastavu u poslijepodnevnoj smjeni. Ističem da sa Lemić Brda za obje smjene prijevoz u dolasku u školu obavlja autobus iz smjera Skakavca.

Ovim putem apeliramo na sve naše korisnike usluga  da imaju razumijevanja za trenutno održavanje linija dok se situacija sa prohodnošću prometnica ne poboljša.