Prvi Superslalom 4 rijeke kod Toplica Lešće: Interes je velik

Nakon uspješno odrađenog prvog Quattro River Rallyja, ove godine planiran je i prvi Superslalom i to 24. rujna u organizaciji Autokluba Delta iz Zagreba i suorganizatora Autokluba četiri rijeke iz Karlovca.

Superslalom 4 rijeke održat će se kod Toplica Lešće. Na stazi od 3 kilometra svoja će vozačka umijeća pokazati odvažni vozači, a više o tome ispričao nam je iskusni vozač auto utrka Željko Magličić.

– Ovo je zapravo utrka koja se boduje za prvenstvo regije sjever no zbog atraktivnosti čak su se zainteresirali, prijavili i oni van te regije. Imamo najavljene vozače iz Slavonije, Istre, Slovenije… tako da možemo očekivati i međunarodne goste.

Prijave su otvorene do srijede pa još nije poznat konačan broj natjecatelja. Uz dobru adrenalinsku zabavu, gledatelje u Lešću očekuje bogat sadržaj.

– Gledatelji su nam važni, u Lešću im je osiguran bogat sadržajno ugostiteljski program, fan zone koje su potpuno besplatne, nigdje ne plaćaju ulaz, prijevoz iz servisne zone do tih fan zona, komocija maksimalno zagarantirana. Za vozače sve kreće od 8 sati, a za gledatelje od 10 jer od 10: 30 počinje trening, a onda od 13 sati do 17 ili 18 sati popodne će biti dvije utrke. Između utrka od 11- 13 h će biti promo vožnja gdje gledatelji mogu iskusiti kako je to voziti se u trkaćem automobilu.

Interes za ovakve utrke je velik i čini se kako spoj turizma, gospodarstva i sporta ide u smjeru u kojem su svi željeli, potvrđuje naš sugovornik.