KABA

Susret gradonačelnika s građanima: Nogostup kao jedan od prioriteta na Turnju

Na susretu gradonačelnika s građanima Turnja koji je održan u OŠ Turanj pokrenula su se pitanja koja najviše muče građane i koja su već ranije upućivana gradonačelniku kao što su pitanja vezana za provedbu aglomeracije, obilaznica, nogostup koji nije ušao u aglomeraciju…

– Najviše nas smeta nogostup koji još uvijek nije izgrađen u ulici Braće Gojak gdje putuje jako puno djece u školu. Tamo se teška prometna nesreća dogodila 2006.godine i od tada se čekaju i slušaju obećanja. Nadam se da sad nakon aglomeracije dolazi na red i taj nogostup i da će se uvrstiti u plan i projekt za iduću godinu što nam je iznimno veliki prioritet za budućnost djece, kazala je stanovnica Turnja Latas Iva.

I gradonačelnik je rekao kako im je nogostup prioritet.

– Što se tiče nogostupa Sajevac mislim da smo to od početka jasno komunicirali. Realizacija neće biti prije završetka aglomeracije. Ja sam to tada jasno rekao da do kraja 2023. nogostup neće biti u postupku realizacije. Izrada nogostupa bila je 6,5 milijuna kuna, te cijene su sad puno više, mi ćemo ići u neku faznu izvedbu, no sigurno je da nam je to prioritet ovdje na Turnju, kazao je gradonačelnik Mandić te se osvrnuo i na pitanje obilaznice.

– Zasad se držim onoga što smo na sastanku u travnju definirali, a to je da bi do kraja godine obilaznica kao takva trebala biti gotova. Hoće li se tu pojaviti neki problemi ili ne, ja ih u ovom trenutku ne očekujem iskreno, ali vidjet ćemo, kazao je Mandić.