KABA

Tri desetljeća KUD-a Mostanje u jednoj izložbi – narodne nošnje, predmeti, fotografije

KUD Mostanje djeluje i kulturno obogaćuje karlovački kraj već 32 godine. Izložba „Najlipši smo u ruvu“ dio je velikog projekta kojim su članovi KUD-a 2020. godine planirali obilježiti svoj 30. rođendan, međutim sve aktivnosti su obustavljene, uslijed pandemije koronavirusa. Unatoč epidemiološkim ograničenjima, KUD Mostanje nije prestalo s radom. Popuštanjem mjera članovi se okupljaju te nastavljaju s brojnim projektima, kao što su – proslava okrugle obljetnice rada, sudjelovanje na smotrama folklora, izdavanje monografije te trenutna izložba fotografija.

-Članovi KUD-a su 25 fotografija svojih narodnih nošnji. Na izložbi se mogu pogledati i stari uporabni predmeti koje su koristile naše prabake i pradjedovi. Zanimljiv je ovo povratak u prošlost, rekao je voditelj programa i odnosa s javnošću Gradske knjižnice, Robert Badovinac.

Na izložbi se može vidjeti cjelokupni rad i nasljeđe KUD-a Mostanje, koji predstavljaju dio hrvatskog identiteta i bogate kulturne baštine. Izložba je otvorena za sve posjetitelje do 29. rujna, a može se razgledati u radnom vremenu knjižnice u Izložbenom salonu Ljudevit Šestić.