KABA

U subotu tradicionalno 13. izdanje Sajma udruga – nagradit će se i najvolonteri

Grad Karlovac u partnerstvu s udrugom Carpe Diem u subotu, 24. rujna,  organizira sada već tradicionalni 13. Sajam udruga. Program će početi u 10 sati i trajat će do 13 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana.

– S posebnim veseljem najavljujemo ovaj sajam. Radi se o 13. izdanju i već smo u tradicijskom ozračju što nam je dokaz da su naše udruge zainteresirane te da im je ovaj sajam bitan i vrlo potreban. To pokazuje da su i Gradu Karlovcu udruge iznimno važne. Udruge svojim djelovanjem na najrazličitije načine i u različitim područjima zapravo čine dodatne sadržaje u sportskom i obrazovnom te svakom drugom smislu djelatnosti. Na taj način obogaćuju grad i život u gradu. Oblikuju, slobodno bih rekla, bolje društvo. Na ovaj sajam prijavljeno je gotovo 58 udruga, odnosno sudionika koji će u subotu pokazati svoje djelatnosti, najavila je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti

Ljubenko Sila tvrdi da će udruge u zajedništvu izmijeniti i iskustva te učvrsnuti partnerske odnose među udrugama. Ovo je prilika da se osjeti obiteljska atmosfera jer je sajam namijenjen za sve dobne skupine.

U glazbenom paviljonu, kao i kod spomenika žabi, nastupi tamburaša i plesnih skupina svakako će dodatno oplemeniti sajam. Čast mi je predstaviti da će u glazbenom paviljonu Tamburaški orkestar Matice umirovljenika izvesti svoj nastup naziva “Umirovljenici svom gradu” zajedno s KUD-om Mostanje. U Šancu je neizostavan Odred izviđača Vladimir Nazor, a na košarkaškom igralištu prezentirat će svoj rad Inline hokej. Osim udruga, na ovom sajmu će sudjelovati i karlovačke gradske tvrtke, dodaje Ljubenko Sila.

Također, posjetitelji će moći uživati u izložbama vozila, tenisu i životinjama za udomljavanje.

– Prošlu subotu, 11. rujna, trebao je biti 10. Festival volonterstva koji je odgođen zbog obilne kiše. Isti će biti kad i Sajam udruga što nam je u jednu ruku i drago. Na festivalu će se predstaviti udruge kojima je volonterstvo glavna djelatnost. To je manifestacija koja se provodi kroz Carpe Diem, a nama je cilj da se poveća vidljivost volonterskog rada jer Grad Karlovac ima velik broj volontera. Često su volonteri nevidljivi i tihi, a rade ovaj rad samo zato što to vole i vole pomagati drugima. Prije 3 godine uveli smo nagrađivanje volontera kroz “Najbolji volonterski program”, izjavila je Aleksandra Podrebarac, predsjednica Udruge Carpe Diem

Nagrade za volontere dodjeljuju se u 4 dobne kategorije, 14 – 19 godina, 20 – 29 godina, 30 – 60 godina i posljednja kategorija je za osobe od 60 godina i više. Imena najboljih volontera, kao i najboljih volonterskih programa, bit će otkrivena tek u subotu s početkom u 12 sati u glazbenom paviljonu.