KABA

Azerbajdžansko izaslanstvo u Karlovačkoj županiji vidi partnera za neku od svojih regija – Još bolja suradnja obostrana želja

Suradnja između Hrvatske i Azerbajdžana postoji, ali ima prostora za njeno unapređenje, a Karlovačka županija povezat će se s nekom od azerbajdžanskih regija, sličnih karakteristika.

Rečeno je to za današnjeg posjeta azerbajdžanskog izaslanstva Karlovcu, za kojeg su članovi izaslanstva, kao i međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan održali sastanak, obišli TTK Karlovac, koja već godinama posluje s Azerbajdžanom, te Aquatiku.

– Jako sam zadovoljna posjetom. Konkretizirat ćemo neke dogovore i mislimo da je to dobro za suradnju između naših zemalja, a pogotovo na regionalnoj razini, suradnju između Karlovačke županije i jedne regije u Azerbajdžanu, koja ima vrlo slične karakteristike nama i koja je zainteresirana za suradnju. Izaslanstvo će sutra biti u Saboru i tamo će na završnom sastanku biti dogovorena suradnja kojom želimo krenuti, izjavila je saborska zastupnica Maja Grba Bujević, voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan.

Buduću suradnju Karlovačke županije s nekom azerbajdžanskom regijom, iako je prerano konkretizirati kojom, najavila je i Konul Nurrullayeva, voditeljica Radne skupine za azerbajdžansko-hrvatske međuparlamentarne odnose azerbajdžanskog parlamenta Mili Majlisa.

– Još je rano reći, imamo dvije regije i dva sporazuma za sad o suradnji. Karlovac je jedan od industrijskih gradova u Hrvatskoj, jedan od prekrasnih gradova, s mnogo prirodnih bogatstava. Verojatno ćemo razmisliti i vratiti se s ponudom, a onda ćemo to prezentirati, kazala je Nurrullayeva.

Dvije zemlje već surađuju na području energetike, informatike, kulture i obrazovanja, a mlade obitelji i pametna sela, po riječima Grba Bujević, bit će predmet daljnje konkretnije suradnje.