KABA

Hoće li ovoga puta procjena vodostaja biti točna? Stanovnici dobili vreće s pijeskom, najveći val Kupe u noćnim satima

Hoće li ovoga puta procjena vodostaja rijeka na karlovačkom području biti točna, vidjet će se tijekom noći. Naime, Stožer Civilne zaštite grada Karlovca je izvijestio kako će upravo u noćnim satima Karlovcem proći najveći val Kupe, a s obzirom na procjene moguće je očekivati redovne mjere obrane od poplave.

-Od prekjučer je u tijeku punjenje i distribucija vreća s pijeskom i folija. Tijekom jučerašnjeg dana i danas, na području Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić  i Koritinja, distribuirano  je 4.000 vreća, a aktivnosti punjenja nastavljaju se i dalje. Prognoza glavnog centra Hrvatskih voda je da će najveći val Kupe u Karlovcu biti u noćnim  satima, s 29. na 30.  rujna 2022., a moguće je očekivati redovne mjere od poplave što znači da nećemo izaći iz pripremnog stanja.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama u čijoj nadležnosti su radovi na području grada Karlovca, zajedno s izvođačima radova, da kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima. Operativne snage Civilne zaštite na čelu s vatrogascima te zaposlenicima gradskih tvrtki na terenu su i u pripravnosti.

Za sve informacije građani se mogu javiti Stožeru Civilne zaštite Grada Karlovca; email: stozer.cz@karlovac.hr i mob.: 099 5284 728.