KABA

Posljednji ispraćaj o. Domšića: “Bio je jednostavan čovjek, kojeg je bilo lako voljeti”

Pavlina o. Jurja Domšića svi se rado sjećaju, bio je jedan od istaknutih crvenih figura u karlovačkom kraju. Svojim je radom i vjerom radio na dobrobit vjernika i župe. Kao dugogodišnji župnik na Kamenskom dijelio je dobro i zlo svojih župljana. Istaknuo se sa svojim radom tijekom teških ratnih godina, ali i za vrijeme poraća. U pavlinskoj zajednici obnašao je službu priora i viceprovincijala. Preminuo je 29. rujna, na blagdan sv. Mihaela, Gabriela i Rafaela, arkanđela. Veliki broj svećenika, redovnika, redovnica i vjernika ispratilo je o. Domšića danas na Kamenskom.

-S velikom se tugom i zahvalnošću opraštamo od o. Jurja Domšića, čovjeka koji je svojih 70 godina života uzidao u ovaj samostan, ljude. Više od 35 godina bio je župnik Kamenske župe. Bio je svojevrsna legenda grada Karlovca, prvi na crti bojišnice, bio je s ljudima za vrijeme rata i poraća. Mislim da u Karlovcu nikome ne treba posebno govoriti tko je bio p. Juraj Domšić, iliti bijeli fratar, svi ga dobro poznaju. Ono što zadivljuje u današnjem vremenu puno kritika – svi ga vole. Bio je jednostavan čovjek kojeg je bilo lako voljeti, rekao je fra Gaudencije Vito Spetić, župni vikar Župe BDM Snježne na Kamensko.

Iza sebe o. Domšić ostavio je veliko nasljeđe, uspomena na dobrog čovjeka, obnova pavlinskog reda u Hrvatskoj, crkve i samostana na Kamenskom, gradnja crkve bl. Alojzija Stepinca na Turnju.

omicron