KABA

Zlatne kune u rukama HS Produkta, Bukva Commerca i INP Croatie

U 2021. godini najuspješnije tvrtke na području Karlovačke županije su HS Produkt, Bukva Commerce i INP Croatia. Plaketa Zlatna kuna nagrada je koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora tvrtkama na temelju financijskih izvještaja. Ovogodišnja Zlatna kuna, zlatnije je nego ikad, upravo zato što su se poduzetnici suočili s brojnim izazovima u poslovanju, od inflacije, do ratne krize u Ukrajini.

Naše najuspješnije tvrtke posluju dobro. Imamo više zaposlenih nego ikad do sad u omjeru stanovnika, a prema tome bilježimo i pad broja nezaposlenih. Inflacija kojoj svjedočimo ovih dana je rekordna, pojela nam je rast plaća. Umjesto 6,5 % rasta plaća, one su pale 2,1%. Ima dobrih i loših vijesti, ali svakako dobra vijest je što naše kompanije dobro podnose sva krizna razdoblja, rekao je predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

HS Produkt najuspješnija je tvrtka u županija, Hrvatskoj, a u zadnje vrijeme osvaja i zapadna svjetska tržišta. Tako je nedavno osvojio američko tržište, na kojem ostvaruje dobro poslovanje, a nedavno je potpisao velik ugovor s Brazilom oko isporuke pištolja. HS Produkt se nalazi među četiri najzastupljenija proizvođača pištolja.

-Još jedna Zlatna kuna, to je definitivno pokazatelj da dobro radimo i sve ono što planiramo ostvarujemo. Garancija je to radnih mjesta i daljnjeg razvoja. I ove se godine proširujemo na strana tržišta, a imamo i nove proizvode, od novih modela pušaka do pištolja, rekao je direktor HS Produkta Željko Pavlin.

Plaketa Zlatna kuna nagrada je na sve učinjeno u protekloj godini, ali i poticaj za uspjeh u narednoj godini.