KABA

“Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu” predstavljena na Veleučilištu u Karlovcu

EU projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ predstavljen je na Veleučilištu u Karlovcu.

-Direktor Gradske toplane, Hrvoje Klobučar i tehnički voditelj projekta, Inoslav Latković u obliku prezentacije studentima zaštite na radu predstavili su projekt, njegove ciljeve i svrhu, kao i tehničke detalje koji su studentima bili najzanimljiviji. Na kraju prezentacije studenti su mogli postaviti pitanja o ovom vrijednom i važnom projektu za lokalnu zajednicu koji predstavlja prvi korak u stvaranju energetski učinkovitog toplinskog sustava, a podijeljeni su im i promotivni materijali, izvijestili su iz Gradske toplane.

Podsjetili su kako će se provedbom ovog projekta smanjiti gubici topline u distribuciji toplinske energije s trenutnih 15% na manje od 8%.

-Buduća proizvodnja toplinske energije temeljit će se na obnovljivim izvorima energije, ponajviše geotermalne energije, što će rezultirati manjom emisijom stakleničkih plinova. Korištenjem centralnog toplinskog sustava zagarantirana je sigurnost, raznovrsnost i redundantnost te mogućnost upotrebe raznovrsnih obnovljivih izvora energije.