KABA

Račune za grijanje, umjesto u Gradskoj toplani, Karlovčani će plaćati na blagajni Inkasatora – Nema naknade, ostaje sve isto osim lokacije

Korisnici Gradske toplane, oni koji račune plaćaju gotovinom, od 1. prosinca to će, umjesto u ovoj tvrtki, moći činiti na blagajni Inkasatora, na Tržnici. Neće nikakvu dodatnu naknadu za to plaćati, dakle, ostaje sve isto – osim lokacije na kojoj će sada plaćati račune za grijanje.

Najavljeno je to na današnjoj pressici ovih dviju gradskih tvrtki, na kojoj je Zdravko Eremić, financijski rukovoditelj u Gradskoj toplani, kazao da je ovo nastavak racionalizacije poslovanja – njima će novi način plaćanja računa gotovinom biti ekonomičniji, a korisnicima će se samo promijeniti mjesto gdje te račune plaćaju.

–  U grubo, ovo će biti u duplo manje od našeg godišnjeg troška od oko 140.000 kuna, rekao je direktor Hrvoje Klobučar, ali i ustvrdio da blagajnik koji je do sada naplaćivao račune u Gradskoj toplani neće dobiti otkaz, već biti raspoređen na drugo radno mjesto.

Inkasatoru, po riječima direktorice tvrtke Andreje Barberić, ova naplata neće biti dodatni trošak jer već imaju model vanjske blagajne, a oni koji dolaze plaćati račune Inkasatora – na kojem su usluge Čistoće, Grada Karlovca, Hrvatskih voda, Vodovoda i kanalizacije – sada će na istom mjestu moći podmiriti i račune Gradske toplane.

– Ovo je jedan manji korak prema objedinjavanju svih javnih usluga vezanih za troškove stanovanja u gradu. Vjerujem da ćemo kroz 3-4 godine imati lokaciju gdje će građani moći sve riješiti i na jednom mjestu moći dobiti odgovore na sve upite, reklamacije i platiti račune za gradske usluge, rekla je Barberić.