KABA

Dalić: Japan je sve, samo ne lagan protivnik

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno se plasirala u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Vatreni su u grupi F zauzeli drugo mjesto s pet osvojenih bodova. Ispred nas je u skupini završio Maroko koji je osvojio sedam bodova. Uoči prvenstva se očekivalo da će, ako Hrvatska prođe, igrati protiv Španjolske ili Njemačke. Ipak, Japan je pokazao da se nikoga na prvenstvu ne smije prekrižiti te je zauzeo prvo mjesto u skupini sa Španjolskom, Njemačkom i Kostarikom te će Japanci biti sljedeći protivnici Vatrenih.
-Japan je zaslužio pobjedu jer je bio kompaktan, discipliniran, brz i odgovoran. Tako su porazili i Njemačku. Neočekivan je rasplet skupine da Njemačka ispadne u toj fazi. Ali ispale su u toj fazi, osim Njemačke, i Belgija i Danska što govori o kvaliteti drugih reprezentacija, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić za Media servis.

Na prvi pogled mogućih protivnika u ovoj fazi Japan djeluje kao momčad protiv koje bi htjeli igrat, ali oni su ozbiljna i neugodna momčad.

-Da smo birali protivnika, možda bi i prvo Japan izabrali. Kad smo pogledali njihove dvije utakmice, dobili su Španjolsku i Njemačku. Oni su sve, samo ne lagan protivnik, rekao je Dalić.

Hrvatska će susret osmine finala protiv Japana igrati u ponedjeljak 5. prosinca u 16 sati.