KABA

Teniski Klub Karlovac na turniru okupio djecu iz 7 klubova – Bruno Matić najbolji u zlatnoj skupini

Teniski klub Karlovac organizirao je turnir za dječake i djevojčice do 8 i 9 godina starosti. Susreti su se odigrali na teniskom igralištu prilagođenom za crveni tenis. Nastupila su djeca iz 7 teniskih klubova: TK Sporty, TK Frankopan, TK Josipdol, TK Ogulin, TK Krajišnik Velika Kladuša, SK Stars i TK Karlovac kao domaćin. Turnir je okupio 60 natjecatelja.

– Nastavljamo se kontinuitetom rada. Ovo nam je 16. turnir ove godine. Vjerujem da ćemo do kraja godine imati još jedan turnir. Zadovoljni smo odazivom, a nadamo se da je i djeci te roditeljima lijepo kod nas. Malo nam je teže tijekom zime organizirati turnire upravo zbog terena, objasnio je Robert Crevar, predsjednik TK Karlovac i organizator turnira.

Najbolje tenisače očekivale su vrijedne nagrade koje je Teniski klub Karlovac pripremio u suradnji sa Slatkovodnim akvarijem Aquatika Karlovac. Među nagradama su se tako našle obiteljske ulaznice i suveniri kako bi djeca upoznala turističke atracije našeg grada, a posebice mladi tenisači iz okolnih gradova.

 Novi sam u tenisu. Lijepo mi je na turniru, a na treninzima mi je zanimljivo. Mama i tata velika su mi podrška, rekao je tenisač Filip.

Djeca nisu krila svoja oduševljenja i tvrde nam kako se uvijek s vesljem pripremaju za svaki turnir tijekom cijele godine. Mnogi od njih svoje teniske karijere započeli su sa svega 4 godine starosti.

– Treniram u Karlovcu već dvije godine. Bila sam u Selcu na turniru. Želim biti tenisačica i kad odrastem, izjavila je Mia.

– Volim turnire. Tenisom se bavim godinu dana. Imam puno prijatelja u teniskom klubu Karlovac, istaknula je Doris.

U zlatnoj skupini pobjedu je upisao Bruno Matić dok je drugo mjesto pripalo Emi Mihalić. Treća je bila Ema Jadrijević. U srebrnoj skupini najbolji je bio Filip Vuljanić, druga je bila Ana Tonković, a treća je bila Kaja Pavković. U brončanoj skupini Fran Sušilović odnio je pobjedu dok je drugo mjesto pripalo Josipu Peraku, a treći je bio Tin Bertović. U zelenoj skupini najbolji je bio Jakub Kekić, a druga je bila Nikol Bertović.

Teniski klub Karlovac trenutno ima aktivnih 80 dječjih članova, a problem im stvara neodstatak terena preko zime. Predsjednik Crevar navodi da klub ima i velikih režijskih problema koje podmiruju no bez pomoći Karlovačke športske zajednice to ne bi bilo izvedivo.

FOTO: Leo Ladešić i Klik2Foto

TEKST: Andriana Baćurin