KABA

Božićni obrtnički sajam u Karlovcu od 16. do 18. prosinca uz revije frizure ceha frizera, seminare, radionice…

Udruženje obrtnika grada Karlovca i obrtnička komora Karlovačke županije organiziraju po drugi put “Božićni obrtnički sajam” kao dio manifestacije “Advent u Karlovcu”. Sajam će se održati na otvorenom prostoru, na šetalištu dr. Franje Tuđmana u trajanju od 16. do 18. prosinca 2022. godine. Vrijeme trajanja sajma je od 17 do 22 sata.

– Želimo da to bude jedna tradicija i da se uključimo u Advent kako bismo i mi obrtnici imali svoj prostor ondje. Jedan kutak za ljude koji se žele predstaviti kao obrtnici. Ove godine sajam se prebacuje na drugu lokaciju zbog trenutnih radova, rekao je Stipo Adžaga, predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca.

Cilj sajma je promidžba obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva ali i pomoć obrtnicima na način da im je omogućeno besplatno korištenje prodajnog prostora (štandova) na lokaciji održavanja sajma.

– Glavni sponzori su Grad Karlovac i Karlovačka županija dok je prodajne štandove ustupila Turistička zajednica Grada Karlovca te ih izlagači koriste bez naknade kako bi se na taj način pružio mali doprinos njihovom poslovanju i opstanku u ovim izazovnim vremenima, istaknuo je Mladen Puškarić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

U petak 16.12. u 10:00 i 11:00 sati u prostorijama kazališta “Zorin dom” bit će održan seminar na temu kako postati obrtnik, koje su pogodnosti HOK obrtnika Plus, a provest će se i stručna osposobljenost te majstorski ispiti.

Idućeg dana Hrvatska udruga dadilja s početkom u 18:00 sati pripremit će kutak za djecu i radionicu izrade božićnih ukrasa dok će se u nedjelju 18.12. održati revija frizura ceha frizera Udruženja obrtnika grada Karlovca.

– Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti financijski podržati, a u okviru svog programa unapređenja gospodarstva ovako hvale vrijednu manifestaciju, već drugu godinu za redom. Možemo reći da ona svakako pridonosi promociji poduzetništva i obrtništva kao i proizvodnji lokalnih proizvoda, tvrdi Branka Šeketa Karlović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo.

Sajam je isključivo prodajnog karaktera namijenjen lokalnim proizvođačima obrtnicima koji nude prigodni božićni asortiman.

– Grad Karlovac izuzetno je sretan što su se obrtnici odlučili pridržiti našem Adventu. Mislimo da je to jedan jako dobar spoj kako bi naši obrtnici pokazali svoj asortiman. Dajemo vam podršku da u ovom tonu nastavimo suradnju i dalje, izjavila je Danijela Peris, izaslanica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca.

Izlagači na ovogodišnjem izdanju sajma su: Fruttomare, Rhapsody, Magic Land, Valabu, Viktor, MuMu design, Galerija Gaudemaus, Venit Result, Sun studio Ceramics, OPG Capan i OPG Fanjek. Nudit će se prigodni božićni asortiman kao što su čestitke, suveniri, blagdanske dekoracije, rukotvorine, igračke, nakit, licitari i blagdanski pokloni. Na lokaciji će biti i božićni foto – kutak koji će izraditi i prigodno ukrasiti ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca.