• December 7, 2022
  • Andriana Baćurin
  • 0

Lara Mihalić, mlada i svestrana 17-ogodišnjakinja, europska je prvakinja u point fightingu u kategoriji juniorki do 70 kg i ujedno članica Kickboxing kluba Tigar Karlovac. Nedugo se vratila iz Turske gdje se održalo Europsko prvenstvo.

– Imala sam dvije borbe. Prvu sam pobijedila. Borila sam se s Britankom dok sam drugu borbu imala sa Slovenkom koja je bila jako dobra. Zadovoljna sam s borbom. Organizacija je bila ok osim hotela, rekla je Lara Mihalić.

Svojim nastupom na Europskom prvenstvu Lara je osigurala nastup na još jednom velikom natjecanju – na Europskim igrama 2023. godine koje će se održati u Poljskoj. Uvjet je bio da se u Turskoj plasira u prvih 8 što joj je uspjelo nakon pobjede u prvoj borbi.

– Kickboxingom se bavim 11 godina. Počela sam u prvom razredu osnovne škole. Trebala mi je neka zanimacija. To je smiješna priča. Tata i ja smo šetali i prolazili smo pored Doma HV-a. Vidjeli smo da se ondje nalazi velika grupa djece pa nas je zanimalo što se događa. Rekli su nam da se održava kickboxing i onda je tata rekao: “E tu ćeš ići da ispucaš svoju energiju.”, objasnila je Lara.

Lara trenira gotovo svaki dan, a dio priprema odrađivala je u klubu u Jastrebarskom. Trener joj je Zoran Cicvara kojeg opisuje kao vrlo vrijednog i strpljivog mentora.

– Mislim da kickboxing kao sport ima brojne prednosti. Prvenstveno jer ima 7 disciplina. Uvijek sam u point fightingu, a ponekad se bavim i light contactom. Nisu jaki udarci ali trebaju biti brze kretnje. Udarci su nogom, a računaju se u trbuh i glavu kao i udarci rukama, tvrdi Lara.

Kao svoj najveći uspjeh istaknula bi nastupe na europskim prvenstvima. Njeno sljedeće natjecanje je u Bugarskoj nakon čega će se održati Karlovac Open. O svojim planovima za budućnost još ne razmišlja no kako je još učenica, želja joj je posvetiti se i školi.

– Kad sam imala borbu sa Slovenkom, cijeli razred je gledao pa me je to dojmilo. Mama i tata jako su ponosni. Kad dođem s nekih natjecanja sa zlatom onda se mama ne čudi ali kad dođem sa srebrom ili broncom, onda je u šoku. Nemam puno ljudi u svojoj kategoriji pa je mamino čuđenje i normalno, izjavila je Lara kroz smijeh.

Najčešće nakon borbe sjedi te zamišljeno gleda okolinu dok njena prijateljica pjeva. Kaže da svatko radi nešto drugo što ih umiruje prije i nakon borbe. Nema poseban plan prehrane, a s istom nema problema jer su ju roditelji disciplinirali još u djetinjstvu. U slobodno vrijeme voli se družiti s prijateljima no rijetko kad ima slobodnog vremena.