KABA

Zajednička fotografija Karlovčana i Karlovčanki putuje u Katar našim Vatrenima kao znak podrške i ljubavi

Stotine karlovačkih sportaša i sportašica, kao i samih građana, na jedinstven su se način okupili na stadionu Branko Čavlović Čavlek. Veselih lica i uz navijačke pjesme, svi prisutni snimili su zajedničku fotografiju držeći veliku hrvatsku zastavu kao znak podrške i ljubavi uoči sutrašnje utakmice naših Vatrenih protiv Brazila.

– Ovo je jedan način naše pomoći našoj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da se ovako okupimo i zajedno fotografiramo. Iako nemamo niti vremena niti novca biti u Katru i navijati za njih ali dajemo im do znanja da smo im velika podrška te da nam puno znači to što oni rade na međunarodnoj sportskoj sceni, rekao je Željko Šančić, predsjednik Karlovačke športske zajednice.

Šančić dodaje da je ovo ujedno potpora Vatrenima ali i jedan edukativan pristup poglavito za naše mlade sportaše i sportašice da vide kad se postigne određeni sportski uspjeh da cijelo društvo, mi Hrvati, u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj, veselimo se i stojimo iza tog uspjeha. Nada se da se među mladima koji su danas bili na fotografiranju nalaze oni koji će u okviru svojih sportova postizati iste pa čak i bolje rezultate.

– Posebno sam sretan što je danas ovdje jako puno djece, puno mladih sportaša i uvjeren sam da će ovaj trenutak pamtiti u svom sportskom životu, ali i u ovom navijačkom. Vjerujem da svi živimo s našom reprezentacijom pa čak i oni koji ne prate nogomet te da su jednako zainteresirani za nastup naših Vatrenih. Treba im zahvaliti za sve ovo što su do sad napravili, a onda im dati i poticaja da sutra protiv Brazila bude sve kako spada. Gledat ću utakmicu. Ja sam ovako malo nervozan navijač pa gledam utakmice u svom dnevnom boravku. Ovo je već velika stvar što su odradili. Bitno je sutra odraditi najbolje što se da, a onda će rezultat doći ovakav ili onakav, istaknuo je Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca.

Gradonačelnik Mandić tvrdi da mi zaista imamo prekrasnu nogometnu priču i da moramo biti zahvalni dečkima na tome što rade. Dodao je da se ovdje radi o promociji Hrvatske kao i o promociji samog Karlovca. Vjeruje da će ih fotografija koja dođe u Katar malo ojačati.

Hrvatska igra sutra protiv Brazila s početkom u 16:00 sati dok je ogled Nizozemske i Argentine u 20:00 sati. U subotu igraju Maroko i Portugal u 16:00 sati, a Engleska i Francuska u 20:00 sati.

omicron