KABA

Plazma Sportske igre mladih u Ozlju započele novu sezonu

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Karlovačkoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’.

-Presretna sam što ste odabrali našu školu i nisam mogla vjerovati da naša dvorana može izgledati ovako lijepo i kako su djeca sretna što ste došli. Prekrasna edukativna radionica i igre, ja sam zahvalna, a djeca uživaju, kazala je Gordana Basar ravnateljica Osnovne škole Slave Raškaj.

-Zahvaljujem organizatoru što ste doveli Plazma sportske igre mladih u Ozalj i ravnateljici što je ustupila školsku dvoranu za ovaj događaj.  U današnje vrijeme kada je jako teško smisliti zabavan način provođenja slobodnog vremena ovaj program je osmislio odličan način kako kreirati slobodno vrijeme djece i mladih i to na zabavan način koji se njima sviđa. Isto tako, sviđa mi se i koncept Plazma Sportskih igara mladih gdje se promovira tolerancija, odgovorno društveno ponašanje, a ove godine i poseban naglasak na ekologiju, poručila je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Ozlju najvještiji su bili učenici 3. i 4. razreda Tea Srdić, Ema Janžetić, Rino Borić i Ante Jakšić.

-Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih, istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport. Edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom želi se doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline: Zrak i voda, Planet Zemlja, Otpad, Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

 

omicron