KABA

DV Zvončić ima novu dvoranu: Ove godine smo uspjeli osigurati sredstva i realizirati njezino uređenje

Dječiji vrtić Zvončić u suradnji s Društvom Naša djeca Ozalj kroz projekt Zdrav ko zmaj dobio je svoju sportsku dvoranu. Otvorili su je danas na 20. rođendan vrtića.

Ideja o dvorani u DV Zvončić je tu od prvog dana suradnje sa DND-om i evo ove godine smo uspjeli osigurati sredstva i realizirati njezino uređenje jer potreba je zapravo proistekla iz partnerskog odnosa gdje propitkujemo potrebe i s čime možemo unaprijediti zdravlje djece. Sportska dvorana se pokazala kao nešto korisno da provode tjelesni kroz redovni program i da pokreće nove projekte s ciljem poticanja zdravlja djece, njihovog motoričkog razvoja i općenito usvajanje zdravih životnih ciljeva, rekla je Tamara Podvorac, voditeljica projekta Zdrav ko zmaj.

U projektu su također sudjelovale mnoge udruge te roditelji koji su osim financijske pomoći kroz donacijsku kampanju pomogli i postaviti samu dvoranu.

Ja i gospođa Tamara smo u suradnji s raznim projektima došli na ideju da bi trebala vrtiću ova dvorana i onda smo krenuli u realizaciju. Stigle su sprave, suradnja roditelja, dva petka smo tu volontirali popodne, šerafile su se mreže, sprave i završili smo to prošli tjedan. Cilj je bio da bude do rođendana gotovo, a od 1.8. do sada je 6 mjeseci pa smo jako brzo to i origurali i napravili, rekla je Melita Golub, ravnateljica vrtića Zvončić.

Nakon ovog uspješno odrađenog projekta rekli su nam kako planiraju i nove projekte u kojima će također biti uključeni DV Zvončić i DND Ozalj, a radi se o projektu koji radi na prevenciji vršnjačkog nasilja.

U proljeće je u planu pokretanje projekta koji će se baviti međuvršnjačkim nasiljem odnosno prevencijom istoga. Kroz taj projekt ćemo to produbiti i nastaviti se ozbiljnije baviti tim problemom. Partnerstva su trenutno u dogovoru. U sklopu projekta bit će pokrenuta i prvi put fundraising kampanja s kojom je cilj da se uključi cijela lokalna zajednica i da je senzibiliziramo o tom problemu, ali i da osiguramo održivost projekta i rješavanje tog problema koliko je to moguće, rekla je Podvorac.

-Evo sad razgovaramo o vršnjačkom nasilju, uključujemo se stalno u njihove projekte koji su uvijek dobrodošli tako da ćemo i dalje nastaviti suradnju s DND-om, nadodala je Golub.

Na ovom otvorenju imali smo priliku vidjeti kako mališani koriste poligon u samoj dvorani, a otvorili su je grupa Leptirići francuskom pjesmom o danima u tjednu te je nakon njihove izvedbe voditeljica projekta Zdrav ko zmaj Tamara Podvorac svečano prerezala vrpcu.

Projektima i partnerstvima DV Zvončić i DND Ozalj pokušavaju poboljšati razvoj i život svojim najmlađim sugrađanima. Kroz iste žele im osigurati i što bezbrižnije i sretnije djetinjstvo.