KABA

Worldskills Croatia 2023 natjecanje održalo se dijelom i u Karlovcu – “Volimo biti domaćini ovakvih natjecanja”

U Mješovito industrijsko-obrtničkoj školi Karlovac i Prirodoslovnoj školi Karlovac održalo se, 8. ožujka, međužupanijsko natjecanje Worldskills Croatia 2023 u disciplinama soboslikarstvo i frizerstvo. U drugim gradovima sudionicima održala i održat će se natjecanja i u drugim disciplinama u kojima sudjeluju učenici MIOŠa. Više o samom natjecanju rekla nam je ravnateljica MIOŠa Snježana Erdeljac.

Danas je MIOŠ u Karlovcu domaćin izlučnog međužupanijskog natjecanja u 2 discipline u sklopu Worldskills Croatia2023. Naime po njihovim propozicijama na natjecanju može sudjelovati 8 do 10 učenika i tamo gdje je veći broj prijavljenih rade se izlučna natjecanja. Mi smo danas domaćin za 9 škola: Obrtnička škola, Opatija, Strukovna škola Pula, Srednja škola Viktorovac, Gospodarska škola Institutio professionale Buje, Graditeljska škola Čakovec, Srednja strukovna škola Varaždin, Srednja škola Bedekovčina, Obrtnička i industrijska graditeljska škola Zagreb te Mješovito industrijsko-obrtnička škola Karlovac. Naša škola se ove godine kandidirala u 7 disciplina: arhitektonska i graditeljska tehnologija, to su četverogodišnji programi, keramičarstvo, monteri suhe gradnje, soboslikari i frizeri te kozmetičari.

omicron

Ravnateljica kaže da je jako zadovoljna s odazivom učenika na ovo natjecanje te kako škola uživa u poticanju ovakvih događaja.

Volimo biti domaćini ovakvih natjecanja, volimo ih promovirati i poticati učenike na natjecanje jer je bitno da oni osvijeste koliko je njihovo znanje u odnosu na ostale učenike u Hrvatskoj. Dižemo im pouzdanje i volju za zanimanjem, kazala je Erdeljac.

Ovakva natjecanja vrlo su bitna za učenike strukovnih škola, ali i osnovnih jer se njima povećava interes za ta zanimanja te pokazuju specijalnosti koje se mogu postići kroz rad i učenje. Također je bitno naglasiti kako kroz ove vrste susreta učenici stječu i prijateljstva koja bi im mogla pomoći i kasnije u poslovnom smislu.