KABA

Maestralni “Pračovjek” Peđe Gvozdića: “Peđa je lučonoša karlovačkog teatra”

Peđa Gvozdić sinoćnjom praizvedbom nikad izvođenog komada u Hrvatskoj autora Roba Beckera u potpunosti se ogolio na sceni. Više od devedeset minuta talentirani Peđa Gvozdić maestralno se poigrao muško-ženskim odnosima i stereotipima, vješto prikazujući svakodnevne situacije i pitanja koja kao da nemaju odgovora kada govorima o muškarcima i ženama i dinamici partnerskih odnosa. Kroz mnoštvo transformacija, dinamičnu scensku igru i glumačko umijeće, Peđa je karlovačku publiku nasmijao do suza. Publika Peđu obožava, a ovim komadom iznenadio je i svoje kolege.

– Buraz je buraz, cijeli život smo zajedno, zajedno i radimo i stvaramo, ali večeras je zaista bio sjajan, što se moglo vidjeti i po reakcijama publike. Ovaj komad se prvi puta igra u Hrvatskoj i zaista me iznenadio. Gušt je s Peđom raditi, kazao nam je Vanja Gvozdić, Peđin brat i kolega u profesionalnom ansamblu.

– Ova predstava je bila jako dobra, komična opuštena, a s Peđom je divno raditi i večeras sam jako ponosna na njega kao kolegica. Mislim da je večeras dao sve od sebe i ja ga u boljoj ulozi nisam vidjela, rekla je Lovorka Trdin, Peđina kolegica s dasaka koje život znače.

 

omicron

Publika je uživala, na mahove plakala od smijeha i spremno se predala interakciji s Peđom.

– Bio je savršen kao i uvijek, ali briljirao je u ovoj predstavi i neka samo tako nastavi dalje, rekao nam je jedan od gledatelja i obožavatelj Peđinog rada i opusa.

– Sjajno se poigrao sa stereotipima, bilo je jako smiješno i puno je istine u svemu što je istražio igrajući ovu monokomediju, kazao je Dalibor Juras, umjetnik.

U dresu Zorin doma nastupio je preko u 600 puta u dvadesetak različitih naslova, nagrađivan je i kao redatelj, no igrati sam na sceni vrhunac je rada jednog glumca. Peđa Gvozdić ispraćen je ovacijama, i dirljivo je bilo vidjeti tog sjajnog glumca na daskama jednog malog gradskog kazališta. Peđi želimo sve najbolje u daljnjem radu i neka nas i dalje nasmijava do suza. I kako je Morana Rožman dirljivo rekla na domjenku: “Peđa, ti si naš kazališni lučonoša.”