KABA

Tijekom vikenda uhvaćeno 20 alkoholiziranih vozača, jedan je vozač “pao” i na testu za droge

Tijekom vikenda policija je provela svoju uobičajenu akciju, kojom nadzire i isključuje iz prometa alkoholizirane vozače ili one koji su pod utjecajem nekih drugih opijuma. U akciji je kontrolirano 269 vozača, njih  20 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola te 1 zbog odbijanja alkotesta i testa na droge. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 57- godišnjaka iz Rakovice, u iznosu od 2.21 promila.

omicron

Također, u svom redovnom nedjeljnom izvješću PU karlovačka je izvijestila kako je jučer u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić, zaprimljena je prijava 61-godišnjeg državljana Slovenije da je u razdoblju od 01. do 11. ožujka, nepoznati počinitelj iz šume na području općine Lasinja sa čeke otuđio kameru i punjač. Materijalna šteta je veća od 400 eura.

Karlovački policajci su 10. ožujka prilikom kontrole prometa na autocesti A-1 kod naplatne postaje Novigrad na Dobri utvrdili da teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila te prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja 33-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa te je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 3310 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom  u trajanju od devet mjeseci.