KABA

Čistoća obilježava Svjetski dan recikliranja na karlovačkoj tržnici

Ususret Svjetskom danu recikliranja koji se obilježava 18. ožujka, Čistoća d.o.o. Karlovac će u petak 17. ožujka od 8 do 9:30 sati na karlovačkoj tržnici građanima dijeliti informativno-edukativne letke o odvajanju otpada te odgovarati na pitanja o odvajanju otpada. Osim toga, građani koji donesu pet plastičnih vrećica, u zamjenu će dobiti jednu platnenu višekratnu vrećicu za kupovinu s ciljem smanjenja korištenja plastičnih vrećica.

-Pozivamo građane da nas posjete na tržnici jer promjenom navika kao što je korištenje platnenih vrećica izravno se doprinosi zaštiti okoliša, kažu iz tvrtke.

Obilježavanje Svjetskog dana recikliranja pokrenula je 2018. godine Svjetska zaklada za recikliranje, a za cilj ima educirati građane diljem svijeta o značaju recikliranja u očuvanju našeg okoliša i prirodnih resursa.Recikliranjem se osigurava smanjenje količina otpada koje se odlažu na odlagališta, smanjuje se potreba za neobnovljivim izvorima energije, osigurava se očuvanje naših voda, tla i cijele prirode od onečišćenja.