KABA

Radovi u Zvijezdi dodatno se zahuktavaju, nova regulacija parkiranja od 20. ožujka

Zbog radova u Zvijezdi od 20. ožujka 2023. vrijedi nova, privremena regulacija parkiranja.

-Predviđamo da ćemo ovo proljeće iskoristiti za osjetni napredak brzine radova. Do sada su radovi bili izvođeni u Šenoinoj, Haulikovoj i Cesarčevoj ulici. Ono što nam slijedi je otvaranje i nastavak radova u Tomislavovoj i Križanićevoj ulici. Trenutno su aktivni radovi u Banjavčićevoj. Treba napomenuti da se na prostoru Zvijezde obnavlja sva infrastruktura koja se nalazi pod zemljom. Prisutni su i radovi koji se provode iz Fonda solidarnosti, a financiraju konstrukcijske obnove nekih zgrada. Izazov s početka godine bio je uskladiti sve radove, dakle konstrukcijske obnove i aglomeracije. Svaki infrastrukturni projekt ima svoje slabosti koje se predviđaju, kao na primjer vanjski utjecaji, ovim putem bih zamolio sve građane za suradnju i strpljenje, kazao je Ivan Klokočki, voditelj projekta aglomeracije u Vodovodu i kanalizaciji.

Na gradilištu u Zvijezdi trenutno se provodi najveća investicija u vrijednosti od 10,3 milijuna eura. Od toga se europski dio izdataka odnosi na 6 milijuna eura. Radovi se zbog poboljšanja vremenskih uvjeta ubrzavaju.

-Svjesni smo da aglomeracija uzrokuje najviše problema stanovnicima i ljudima koji rade u Zvijezdi. Privremena regulacija je rađena prema potrebama stanovnika Zvijezde, tako da će privremeni parking na trgu Bana Josipa Jelačića i parking na trgu Josipa Jurja Strossmayera biti namijenjeni isključivo za vozila koja imaju naljepnicu “Zvijezda”. Postoji preko 500 takvih vozila. Ti parkinzi su za njih besplatni, izjavio je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Za sve ostale posjetitelje, spomenuta dva parkinga u Zvijezdi, od ponedjeljka više nisu dostupna. Iz Grada usmjeravaju posjetitelje na parking u Vatrogasnoj ulici kod Javne vatrogasne postrojbe, parking kod Ekonomsko turističke škole i parking kod Koranskog šetališta. Svi nabrojani parkinzi su besplatni. Električnim vozilima dozvoljen je pristup punionici na Trgu J. J. Strossmayera. Postojat će prijelazno razdoblje od tjedan dana, nakon toga će neposlušne vozače kažnjavati prometno redarstvo, pauk služba i policija.

-Posebno označena vozila koja će dobiti naljepnicu su stanovnici Zvijezde i poslovni subjekti. Ovim putem molimo sudionike koji će parkirati da mjesta koja su označena kao rezervirana poštuju, izjavio je Dario Greb, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo.

Kraj radova očekuje se za otprilike godinu i pol, odnosno po ugovoru bi do početka 2025. sve trebalo biti gotovo. Kazna predviđena za vozila koja ne smiju ući u Zvijezdu je 60 eura. Za nepropisno parkiranje kazne idu od 30 do 90 eura.