KABA

Ema Hodak i dalje nepobjediva u svojoj kategoriji, Šime Ravnjak treći, a Jan Latković i Mauro Bauer sedmi

Na veslačkoj stazi na jezeru Jarun u Zagrebu održana je Daljinska kontrolna regata D8 na kojoj su nastupile veslačice i veslači VK Korane i VK Karlovca. Veslalo se na četiri i osam tisuća metara, a organizatori su bili Veslački savez Zagreba i VK Trešnjevka.

U utrci skifova za juniore A nastupio je Mauro Bauer. U skifu za juniore B Korana Jan Latković i Šime Ravnjak, a skifu za juniorke B nastupila je Ema Hodak. Zbog bolesti nisu nastupili Luka Hajdin i Josip Jakšić, uz Hodak najbolji veslači Korane.

Ema Hodak je očekivano pobijedila u svojoj kategoriji s vremenom 17:37.71. U toj je utrci nastupilo 12 posada. Šime Ravnjak je bio treći s vremenom 16:34.64. dok je Jan Latković zauzeo je 7. mjesto odveslavši stazu u vremenu 17:14.54. U utrci gdje su veslali Ravnjak i Latković nastupilo je 13 posada. Mauro Bauer je zauzeo sedmo mjesto u konkurenciji devet posada s vremenom 33:55.74. Juniori A veslali su na stazi dužine 8.000 metara.

Kako se radilo o kontrolnoj, trening regati, nismo u natjecanje ušli puno snagom već nam je bilo važnije nastupiti i provjeriti trenutnu formu veslača. Naglasio bih da me Šime Ravnjak ugodno iznenadio jer je pokazao velik napredak u kratkom vremenu. Njegov rezultat ima veću težinu jer mu je to prvi nastupa u novoj kategoriji, kazao je trener Zlatko Katušin.

Sljedeći vikend na Jarunu će se održati Otvoreno prvenstvo Zagreb na kojem će opet nastupiti veslačice i veslači karlovačke Korane.