Na Jarunskom jezeru u Zagrebu održana 25. međunarodna veslačka regata Jumbo regata 2023. na kojoj su nastupili veslači/ice VK Korane. Sveukupno s 10 veslača/ica u 9 A finala koji su osvojili 6 medalja od koji su 3 zlatne i 3 brončane.

Bila je to vrlo zahtjevna i teška regata pa su shodno time postignuti i rezultati. Svakako bih istaknuo dobar plasman Maura Bauera koji je pobijedio u skifu za lake juniore. Naša oba dvojca na pariće odlično su odveslala u vrlo jakoj konkurenciji, kao i četverac na pariće čija je posada nedavno postavljena. Naši veslači dobro su odveslali i u kombiniranom posadama s veslačima drugih klubova. Uglavnom postigli smo sve što smo i planirali. U 23 godine koliko nastupamo na ovoj regati ovo je bio naš najuspješniji nastup. Rezultati koje su naši veslači napravili na ovoj regati jedni su od dosad najboljih klupskih rezultata u odnosu na ostale klubove, kaže trener Katušin.

U A finalu utrke skifova za lake juniore A nastupile su dvije posade Korane. Mauro Bauer je pobijedio (7:44.61) dok je Matija Car zauzeo 6. mjesto (8:25.54). U prednatjecanju Bauer je bio prvi, Car drugi.

U A finalu utrke dvojca na pariće za juniore B kombinirana posada u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) zauzela je 1. mjesto (6:50.23). Posada VK Korane, Jan Latković i Šime Ravnjak, u istoj utrci zauzela je 3. mjesto (7:07.49). U prednatjecanju iste utrke Jakšić i Sabelja bili su prvi, a Latković i Ravnjak drugi.

Ema Hodak natjecala se u skifu za juniorke B zauzevši 3. mjesto (8:32.14) u A finalu. U prednatjecanju je bila prva. Hodak je nastupila i u kombiniranoj posadi četverca za juniorke B (Croatia, Iktus i Korana) s Petrom Mardešić, Gretom Dragišić i Dunjom Viszmeg. Utrku su završile na 1. mjestu (6:53.82).

U kombiniranoj posadi dvojca na pariće za juniore A veslali su David Medica (Istra) i Luka Hajdin zauzeli su 3. mjesto a A finalu (6:46.59). U eliminacijama su zauzeli 2. mjesto. Luka Hajdin je nastupio i u skifu za juniore A. Utrku je završio na 4. mjestu (7:25.54) A finala, a u prednatjecanju je bio prvi.

Četverac na pariće karlovačke Korane za juniore B s posadom Matija Car, Jan Latković, Josip Jakšić i Šime Ravnjak zauzeli su 1. mjesto (6:36.21) u prednatjecanju, a 3. mjesto u A finalu.

Dvojac na pariće za kadete A karlovačke Korane s posadom David Mikašinović i Leon Opačić zauzeo je 3. mjesto u prednatjecanju, a u B finalu zauzeli su 1. mjesto (3:51.67).

 

Za tjedan dana u sastavu Hrvatske veslačke reprezentacije na međunarodnoj regati na Bledu nastupit će Josip Jakšić u dvije discipline – samac za juniore B i u dvojcu na pariće za juniore B s Lukom Sabeljom. Za nacionalnu selekciju nastupit će i Ema Hodak, također u dvije discipline – četverac na pariće za juniorke B i u dvojcu na pariće za juniorke B. Na istoj bledskoj regati još će veslati i Luka Hajdin u samcu za juniore A i dvojcu na pariće za juniore A s Davidom Medicom te Jan Latković i Šime Ravnjak u disciplini dvojac na pariće za juniore B.