Nogometaši Vatrogasca iz Gornjeg Mekušja još su jednu natjecateljsku sezonu priveli kraju i to na spektakularan način. Naime, još su si u pretposljednjem kolu osigurali naslov prvaka u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. Velik je to uspjeh za ovaj sportski kolektiv, a sve je rezultat napornog rada i zalaganja kako igrača, tako i cjelokupne uprave.

NK Vatrogasac 1998.godine posljednji je put osvojio titulu u Županijskoj ligi. Danas, 25 godina kasnije, povijest se ponavlja, na veliku radost svih simpatizera ovog malog, ali srcem velikog kluba. Naravno da najveća zasluga pripada igračima, ali i dvojici trenera – Matiji Mišiću koji je postavio dobre temelje i Danielu Bićaniću koji je momčad preuzeo u proljeće. Daniel je bivši igrač Karlovca, Ogulina, Ilovca i Vatrogasca te poznati i dokazani trener mlađih selekcija Karlovca i Ilovca.

Ja sam dugo u nogometu. Prvi put vodim seniorsku ekipu, ali sam 13 godina vodio omladinski pogon u Ilovcu. S kadetima sam osvojio naslov prvaka i Kup, na što sam iznimno ponosan. Radio sam godinu i pol u NK Karlovcu i naši su se putevi razišli u rujnu prošle godine. Tada sam sam sebi rekao da ću uzeti pauzu od nogometa, ali to nisam ipak učinio. U siječnju je Matija Mišić Mingo otišao iz Vatrogasca u Vojnić, trebao im je novi trener i uspjeli su me nagovoriti da prihvatim taj posao i preuzmem seniorsku ekipu, ispričao nam je trener Daniel Bićanić.

Za bivšim trenerom u NK Vojnić u proljeće je otišlo nekoliko igrača, ali osnovna baza je bila i dalje tu – na njoj je samo trebalo raditi. Trener Bićanić doveo je i par pojačanja na pojedinim pozicijama i to se pokazalo kao pun pogodak.

Dosta se toga promijenilo. Ne bih sad htio govoriti o svom radu, ali kroz priče mojih igrača – dosta su im zanimljivi treninzi, aktivni su i stvorili smo jedno zdravo ozračje. Odaziv na trening je odličan što je i bio moj uvjet. Smatram da bez redovitih treninga ništa nema smisla niti se kvalitetan rezultat može ostvariti.

Rezultat je itekako došao i to unatoč jakoj konkurenciji.

Preuzeo sam klub na prvom mjestu. Tu moram pohvaliti bivšeg trenera Matiju koji je odradio lavovski posao. Hvala Bogu, tu smo poziciju i zadržali. Velika konkurencija u proljetnom dijelu bio nam je Zrinski Ozalj. Oni su upisali samo jedan remi u ovom drugom dijelu prvenstva  što je impresivno i na kraju za nama kaskaju samo jedan bod, istaknuo je Bićanić.

Zanimalo nas je i kakvi su uvjeti za rad? Postoji li nešto što treba mijenjati, poboljšati…?

Imamo ovaj teren kakav imamo i reflektore koji nam puno znače. Ja sam pomaknuo termin treninga na 19:30. Zašto? Zato da svi oni koji rade ili idu uškolu mogu doći i odraditi svoj dio. Što se tiče ostalih uvjeta, znamo svi da je klub sveden na nekoliko entuzijasta, volontera koji se trude iz čiste ljubavi.  Da može bolje, naravno da može, ali svakim danom je situacija sve bolja, po mom mišljenju. Dobili smo i neke nove sponzore koji su očito prepoznali u nama „ono nešto“ i tako. Guramo.

Cijeli razgovor s trenerom Bićanićem i dopredsjednikom kluba Tomicom Zorinićem moći ćete pogledati u našoj Emisiji Sportski pregled u ponedjeljak, 12.lipnja u 19:00 sati.