KABA

Na ilegalnom odlagalištu otpada na Gazi pronađeni ljudski posmrtni ostaci – slučaj prijavljen policiji

Na odlagalištu otpada na Gazi, nedaleko karlovačke tvrtke Čistoća stanovnici Gaze naišli su na nesvakidašnji prizor, odnosno velik broj kostiju i lubanja, ljudskih posmrtnih ostataka. Ono što su vidjeli, dojavili su članovima Možemo ! Karlovac koji su potom kontaktirali i policiju.

Cijela priča započela je ranije, još u kolovozu kad su predstavnici Možemo uočili da na tu lokaciju na Gazi kamioni dovoze gomilu građevinskog materijala. Kontaktirali su Grad jer ih je zanimalo postoji li kakva odluka ili dozvola ili je riječ o ilegalnom odlaganju.?

Grad je nakon našeg upita na teren poslao komunalne redare koji su detektirali problem i čak naišli na nekoliko kamiona, no s obzirom na to da je riječ o zemljištu u vlasništvu RH, a da odlaganje provode tvrtke (pravne osobe), nisu imali ovlasti za daljnje postupanje već su situaciju prijavili Državnom inspektoratu. Dakle, tvrdili su da do naše dojave nisu ništa znali o tome,  ispričao nam je Dobriša Adamec iz Možemo! Karlovac.

Članovi Možemo na posljednjem su Gradskom vijeću ponovno otvorili tu temu jer su u međuvremenu otkrili da se slično odlagalište pojavilo i na Luščiću, no nisu ni sanjali da će priča ubrzo dobiti svoj epilog.

Očito je da Grad nije izdao dozvolu za odlaganje otpada tu na Gazi, a odakle su kosti i lubanje došle, to ne bih želio komentirati jer uistinu ne znam. Mogu samo nagađati. Vjerujem da će policija obaviti svoj posao, istaknuo je Ivica Furač iz Možemo!

Naša ekipa na mjestu događaja na Gazi večeras je zatekla policiju te potom djelatnike pogrebnog poduzeća koji su došli pokupiti posmrtne ostatke. Kako neslužbeno doznajemo, sutra ujutro ih otpremaju na Šalatu gdje će se dalje utvrđivati detalji.

 

 

Ples