KABA

Novi tečaj filmske umjetnosti za mlade u trajanju od šest mjeseci započinje 14. listopada

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira besplatne tečajeve filmske umjetnosti za početnike, namijenjene mladima koji žele učiti o filmu.
Prvi susret sa sudionicima održat će se 14. listopada u 10:00 sati u Ulici Matice hrvatske 4. Polaznici će provesti šest mjeseci učeći proces snimanja filma, gdje će se upoznati sa svim procesima uključenim u stvaranje kratkog filma. Tečaj filmske umjetnosti koristi neformalno obrazovanje na zabavan način i osmišljen je tako da kombinira teoriju s praksom, s naglaskom na praktično učenje.
Na kraju programa radionice sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju, a njihovi će radovi biti distribuirani filmskim festivalima. Nakon uvodnog predavanja o osnovama filmskog jezika, slijedi razrada ideje i pisanje okvirnog teksta, scenarija i audio knjige.
U praktičnom dijelu polaznici će naučiti osnove korištenja kamere, snimanja zvuka i postavljanja svjetla. Završni dio je kratka edukacija o montaži i postprodukciji snimljenog materijala. Tijekom tečaja bit će organizirane projekcije i analize kratkih filmova kako bi prolaznici dobili dodatna znanja.
Član udruge je i voditelj tečaja filmske umjetnosti, koji je tijekom godina sudjelovao u raznim filmskim radionicama, snimao autorske filmove i sudjelovao u realizaciji projekata unutar udruge. Tečaj filmske umjetnosti je 2023. godine dobio znaku SKOCKANO (Standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju). Skockano je skup standarda i kriterija provedbom kojih organizacija jamči kvalitetu svojih neformalnih obrazovnih programa.
Prijaviti se mogu svi zainteresirani online ispunjavanjem prijavnice ili putem maila: kinoklubkarlovac.info@gmail.com

Ples