Službeno je – Andreja Barberić je na sjednici Nadzornog odbora trgovačkog društva Inkasator predala zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa i odbor je isti prihvatio. Na sadašnjoj poziciji ostat će do kraja veljače, a nakon toga odlazi na novi posao, u privatni sektor.

Početkom godine ukazala mi se jedna poslovna prilika koja je na neki način bila cilj cijeli moj život. Vrijeme je da se odvažim i zakoračim u jednom drugom, novom smjeru. U gradskom sustavu, sustavu javne uprave provela sam punih 17 godina, istaknula je Barberić.

Puno je toga odrađeno u posljednjih 17 godina. Bilo je uspona, padova, izazova i brojnih uspješnih projekata.

Dala sam sto posto sebe. Puno sam učila, pokušavala biti profesionalna, ali prije svega, kolega svima. Ako je bilo nekih povišenih tonova, riječi kojima sam nekoga povrijedila, sigurno nije bilo s namjerom. Stekla sam ogromno iskustvo koje će mi biti korisno u daljnjem poslovnom razvoju.

Pročelnica za imovinsko – pravne poslove i njezina zamjenica, pročelnica za razvoj grada i EU fondove, inženjeri, ravnateljica muzeja, direktorica Inkasatora – sve su to ljudi koji su napustili gradski sustav. Zanimalo nas je naravno, postoji li neki razlog, možda narušeni međuljudski odnosi ili nerealna očekivanja?

Kod mene osobno nije bilo problema. Najčešće su to konfliktni odnosi, odnosno sukobi mišljenja koji su normalni u svakom poslu. Netko se s tim bolje i lakše nosi, netko teže. Tržište je danas otvoreno svima. Na nama je koliko ćemo biti hrabri i zakoračiti u nešto novo i drugačije. Netko ostaje na radnom mjestu jer ne želi riskirati iako nije zadovoljan. Ni meni ova promjena nije bila jednostavna , ali tako sam odlučila.

Tko bi mogao naslijediti Andreju Barberić na mjestu direktora, još se ne zna. Nagađanja će naravno biti, a više detalja imat ćemo nakon raspisivanja i provedbe natječaja.