Predstava KUD-a Sv. Juraj Draganić, točnije adaptacija istoimenog dramskog djela Pere Budaka “Klupko” nakon mnogih gostovanja diljem Hrvatske ponovno se našla u svom rodnom gradu. Članovima KUD-a ipak je najljepše nastupiti u vlastitom gradu, a više o samoj predstavi ponovio nam je glumac Petar Prstac.

Ta predstava “Klupko” je na temelju komedije Pere Budaka napravljena adaptacijom na draganićki govor. To su radile naše članice i članovi na čelu s predsjednicom i voditeljicom Draženkom Jagatić. Kad je predstava adaptirana počeli smo vježbati i 2022. u šestom mjesecu je bila premijera u Draganiću, a nakon toga još gostovanja diljem Hrvatske na jedno 7 mjesta, rekao je Prstac.

Predstavu je gušt izvoditi i uvijek je zabavno, kaže Prstac. Osim što se zabavljaju na probama i sama izvedba za članove KUD-a čista je zabava.

Nama je to prije svega zabavno. Zabavljamo se na probama, pripremama, još je više smijeha kad su probe nego na samoj predstavi. To je komedija, znate, pa to ljudi vole jer je život pun teškoća. Treba narodu dati malo smijeha, a smje je lijek za sve, kaže Prstak.

Predstava je kao što već mnogi znaju nagrađena je u kategoriji najboljeg glumca i nominirana za nagradu u više kategorija na 2. Festivalu hrvatske pučke drame u Murskom Središću. Iako su očekivali nominacije, članovi nisu očekivali nagradu, a najmanje joj se nadao upravo nagrađeni glumac.

Od osam kategorija, predstava je nominirana u pet, a baš nagradu najbolje glavne muške uloge, moram priznati nisam očekivao. Iznenadilo me malo, ali lijep je osjećaj, odaje Prstak.

Odaziv na njihovu predstavu uvijek je velik, pogotovo u Jastrebarskom, kaže Prstac, a ni ovaj put u Draganiću puno praznih mjesta u gledalištu nije bilo. KUD-ovci su, kao što smo već obavijestili pozvali sve nekadašnje članove – plesače, svirače, pjevače i glumce da im se pridruže u obilježavanju 90-e obljetnice rada nastupom na koncertima 3. i 4. svibnja, a na koncerte su pozvali i gledatelje.