Održana je 21. sjednica županijske skupštine Karlovačke županije, a vijećnici su se dotakli raznih pitanja, premda su mnoga ostala i neodgovorena.

Među pitanjima pronašlo se i ono vijećnika Dubravka Golubića kojeg je zanimalo zašto je stanje u županijskom linijskom prijevozu u ovako lošoj situaciji.

-Izradili smo analizu stanja pred dvije godine, a u siječnju ove godine smo zaključili ugovor za izradu studije izvodljivosti utvrđivanja optimalnog modela javnog linijskog prijevoza putnika, ali i tehničkih specifikacija za uvođenje e-usluge. Taj dokument je u izradi, ovisno o predloženom modelu ćemo pristupiti zaključenju ugovora o javnoj usluzi, rekla je Branka Šeketa Karlović pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo.

Golubić ističe kako su se određene financijske potpore s državne razine mogle povući, međutim Karlovačka županija ih nije povukla što vidi kao manjkavost.

Vijećnik Dimitrije Birač podsjetio je na lošu situaciju u Zagrebačkoj ulici na Ilovcu, o čemu smo pisali, na što su mu iz Županije istaknuli kako su u redovnim dogovorima s Gradom i Hrvatskim cestama.

-U stalnom smo kontaktu s Hrvatskim cestama što se tiče svih njihovih projekata na području županije, pa tako je i ovaj projekt česta tema na sastancima. Ipak, on je većim dijelom vezan na Grad Karlovac, dodala je pročelnica Šeketa.

Iz Županije su najavili kako će uskoro ići program potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju, a u proračunu je namijenjeno 240 tisuća eura. Trenutno je u postupku javno savjetovanje i svatko tko ima interesa sudjelovati u ovom savjetovanju to može učiniti do 8. svibnja.