Prvosvibanjska biciklijada u Karlovcu dugogodišnja je tradicija i svake godine okuplja više od tisuću biciklista svih uzrasta. Nakon što je prošle godine uspješno organizirao tradicionalnu Prvosvibanjsku biciklijadu, Grad Karlovac isto će učiniti i ovog 1. svibnja.

Okupljanje na Korzu kreće već u 8 sati ujutro, gdje će se sudionicima podijeliti promotivne majice, programski letak i kuponi za nagradnu igru. Ove godine ruta je nešto duža, a riječ je o ukupno 17 kilometara. Nakon kretanja s Korza, kreće se prema Dubovcu, Borlinu, Donjoj Jelsi, Brodarcima, Hrnetiću, nakon čega se istim putem vraća prema cilju na ŠRC Korana.

U slučaju kvara, kao i svake godine, na začelju kolone bit će vozilo popularnog naziva “metla” koje će po potrebi biti dostupno svim sudionicima. Pripremili smo i podjelu graha i pića, u Aquatici će biti DJ muzika, a pridružit će nam se i djelatnici PU karlovačke i predstaviti kampanju “Postani policajac/policajka”, način registracije bicikala, opremu policije i dr, objašnjava pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU Daniela Peris.

One najsretnije u nagradnoj igri očekuje nagrada sponzora, a riječ je o dva puna pansiona u Hostelu “Selce” za četiri osobe te nagrade koje daju i Karlovačka banka, pivovara i Aquatika.

Ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš pozvala je sve sudionike, ali i obitelji s djecom da im se pridruže u bogatom cjelodnevnom programu koji su pripremili za sve posjetitelje. Istaknula je i kako je Aquatika ustanova koja potiče održivost, boravak u prirodi i očuvanje okoliša, zbog čega je i prigodna finalna destinacija biciklijade.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je kako su reakcije građana, nakon što je Grad preuzeo organizaciju biciklijade, izrazito pozitivne i kako i ove godine mogu očekivati kvalitetne sadržaje.

Prošle godine kada smo preuzeli organizaciju biciklijade, mislim da smo odradili jako dobar posao. Naš grad je pogodan grad za korištenje bicikla i nadam se da ćemo svi mi, koji ćemo taj dan koristiti bicikl, nastaviti ga koristiti i dalje, kao prijevozno sredstvo.