Grafički dizajneri iz Srednje škole Duga Resa pripremili su jednu zanimljivu izložbu. Radovi su rađeni u tehnici dubokog tiska, a inspirirani su različitim glazbenim žanrovima. Nastavnica Sunčana Simichen dobila je ideju za ovu izložbu nakon što su učenici ranije ove godine bili u posjeti audiovizualnom odjelu knjižnice.

-Učenicima je zadatak bio da slušajući različite glazbene žanrove i prema vlastitim afinitetima naprave grafiku u tehnici dubokog tiska, a željeli smo ih izložiti u knjižnici jer s njom već dulje vrijeme dobro surađujemo, rekla nam je Sunčana Simichen, nastavnica Grafičkih tehnika.

Učenici su odabrali jednu pjesmu koja najviše opisuje njihov rad, a odmah ispod izloženog rada može se očitati QR kod koji vodi na pjesmu.

-Htjela sam prikazati emocije koje nastaju dok slušamo glazbu. Primarno sam htjela pokazati strast i trenutak u kom se bude emocije. Inspirirala me elektronička glazba, rekla nam je Helena Furdek, 3. razred Grafičkog dizajna.

Nacrtana skica treba se izrezbariti grafičkom iglom, potom se nanese boja i tako se tiska.

-Moj rad je inspiriran pjesmom Trombon koji je ujedno i glavni motiv rada, a riječ je o pop žanru. Najviše me inspirirao spot jer je retro i vintage, a skicu sam smjestila u 70-e i 80-e godine prošlog stoljeća. Skicu sam radila otprilike dva dana i taj dio posla mi je najdraži, a sam rad na matrici je trajao otprilike pet do šest dana, dodala je Gabrijela Aršulić, 3. razred Grafičkog dizajna.

Rezultat učeničkog rada su 23 grafike u grafičkim tehnikama bakropis, suha igla i akvatinta.