Ivanjski krijes najstarija je karlovačka manifestacija kojom Karlovac dočekuje ljeto. Na već poznatim i utabanim ulicama Gaze i Banije mnoštvo je događanja, izložba, štandova i koncerata, a u Skladišnoj ulici organizirano je tradicionalno paljenje krijesa 23. lipnja. Od 17:00 do 19:00 sati održat će se likovne i glazbene radionice za djecu, a večer je rezervirana za koncerte koji počinju u 19:30 sati. Prijave za radionice nisu potrebne.

LIKOVNE RADIONICE:

Slamkom u ruci oživi svoj lik (3+) – djeca će pomoću puhanjem boja kroz slamku moći izraziti svoju kreativnost i stvoriti likove iz mašte.

Izradi svoj sticker (5+) – motivi krijesa će s običnog papira postati naljepnice, a naljepnice će postati digitalni stickeri.

GLAZBENE RADIONICE

Glazbeni poligon (3+) – u motoričkom poligonu prelaze se razne sprave, a u glazbenom poligonu isprobavaju se razni instrumenti. Djeca će moći svirati gitaru, ukulele, djembe bubanj, glazbena zvona i klavijature, a dobit će i svoje note prema rainbow metodi kako bi i doma mogli nastaviti svirati.

Ukulele playalong (5+) – za sudjelovanje nije potrebno predznanje ni vlastiti instrument, ali dobrodošli su svi s predznanjem i vlastitim instrumentom. Djeca će naučiti osnovne akorde i svirati poznate pjesme.

KONCERTI

19:30 Buka – mladi polaznici Glazbenog centra Buka predstavit će se sa svim poznatim rock pjesmama koje su pripremali na bendovskim radionicama.

20:30 Superjunaci – razmišljaju o svemiru, revoluciji ljubavi i razmišljanju. Misle da su super, ali ne zaozbiljno. Možda uopće nisu junaci. Sviraju rock, ali ne znaju kakav. Svoja kozmička iskustva prenose univerzalnim jezikom glazbe. Htjeli su biti astronauti ljubavnici, no u nedostatku fizičkih i psihičkih mogućnosti osnovali su bend.

Zbog službenog otvaranja Zvjezdanog ljeta moguće je odstupanje od 15 do 25 minuta u satnici koncerata.