Predstavljeni su programi za djecu koji će se tijekom ljeta odvijati u karlovačkoj Gradskoj knjižnici.

Đački ljetni dani su program radionica koje se tradicionalno, od 1996. godine održavaju na Odjelu za djecu i mladež. Namijenjene su korisnicima osnovnoškolskog uzrasta s ciljem kvalitetnog, aktivnog i sadržajnog provođenja slobodnog vremena tijekom školskih praznika. Kvalitetu programa prepoznalo je i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske koje sufinancira program.

Odjel za djecu i mladež tako je i ove godine pripremio zanimljiv i bogat program Đačkih ljetnih dana. Predviđeno je ukupno trinaest radionica, sedam u srpnju i šest u kolovozu. Radionice će se održavati od 3. srpnja do 30. kolovoza, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se osobno na Odjelu za djecu i mladež ili na broj telefona 412 377 (103) od ponedjeljka 24. lipnja.

Olimpijada čitanja ljetni je izazov čitanja zabavnih knjiga za učenike nižih razreda osnovnih škola koji već devet godina organizira Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica. Cilj toga projekta je potaknuti djecu na čitanje neobaveznih knjiga u slobodno vrijeme te im približiti knjige i knjižnicu.

Olimpijadi čitanja ove se godine priključila i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac. Na Olimpijadu se mogu prijaviti učenici 3. razreda karlovačkih osnovnih škola osobnim dolaskom na Odjel za djecu i mladež od 17. lipnja do 28. lipnja.

Naši će olimpijci tamo preuzeti dnevnik čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama i koji će pokazati knjižničarima prilikom vraćanja knjige jer će za svaku pročitanu knjigu osvojiti po jedan bod. Za zlatnu olimpijsku čitateljsku medalju potrebno je prikupiti 40 bodova. Sudionici će napraviti svoj profil na internetskoj stranici Olimpijade čitanja , poručuju djelatnici Gradske knjižnice.

Olimpijada čitanja započinje 24. lipnja i traje do 31. kolovoza.