Kinoklub Karlovac u sklopu programa Zvjezdano ljeto 2024. organizira izložbu filmskih plakata filmova snimljenih u Karlovcu i okolici, uz popratnu izložbu fotografija sa snimanja. Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak 24. lipnja u 19:00 sati u Kinu Edison u Karlovcu.

Posjetitelji će na izložbi moći vidjeti plakate 14 filmova snimljenih u našem kraju od 1960. godine do danas. Iz privatnih arhiva lokalnih zaljubljenika u film i Hrvatske kinoteke Hrvatskog državnog arhiva prikupljene su odlične fotografije s filmskih lokacija, koje će također biti izložene u Kinu Edison. Organizatori se zahvaljuju svima koji su nesebično ustupili svoje fotografije i materijale te pomogli u realizaciji ove važne izložbe.

Kinoklub Karlovac također poziva sve zainteresirane da ustupe svoje fotografije i filmske memorabilije za neke nove izložbe koje planiraju, kako bi se što bolje dokumentirala bogata filmska prošlost i tako pozvalo neke nove autore i producente na snimanja novih filmova u karlovački kraj.

Detalje o izložbi i drugim aktivnostima Kinokluba Karlovac moguće je pronaći na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Youtube) i mrežnoj stranici www.kinoklubkarlovac.hr . Program je realiziran uz potporu Grada Karlovca.