Prva večer na četvrtom izdanju Karlovac Open Air Tribute Festivalu koji se održava u sklopu Zvjezdanog ljeta bila je rezervirana za Help! A Beatles Tribute bend.

Radi se o jednom od najuzbudljivijih i glazbeno najvjerodostojnijih Beatles tribute bendova u svijetu s više od 600 nastupa diljem Europe, Amerike i Azije.

-Davno sam bio u bendu i tražio sam da napravimo jedan nastup o svim nastupima Beatlesa i tu je bilo puno posla, ali jako smo se zabavili pa smo samo nastavili i činimo to i dalje, kaže jedan od članova benda Ernie Mendillo.

Bend čine čine ga članovi iz SAD-a i susjedne Slovenije.

-Ja sam Amerikanac, ali živim u Sloveniji, a ostala trojica su Slovenci, kaže Ernie.

Tijekom 11 godina nastupali su u mnogim klubovima i festivalima od Švedske, Grčke, Njemačke, Austrije, Rusije, Španjolske, Engleske, Irske, Škotske pa sve do daleke Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina itd…

-Iskustva su u pravilu dobra, ljudi se ponekad sjete svoje mladosti, imamo i mlađe obožavatelje koji otkrivaju Beatlese. Mislim da jednostavno zaboravite na svoje brige tijekom dva sata odlične glazbe. Tako da je uvijek lijepa večer.

Veliko je zadovoljstvo i čast, ali i odgovornost biti tribute band tako velikim zvijezdama poput Beatlesa.

-To jest blagoslov većinu vremena, ali je teško jer Beatlesi su standard glazbe. Mi moramo biti odlični i moramo pokušati dati najbolje od sebe i postići tu vibru, a to nije lako.

Hey Jude, Yesterday, Help, Let it be, Love me do, All my loving i ostali popularni hitovi popraćeni originalnim kostimima i instrumentima iz tog vremena odveli su publiku u doba Beatlesmanije i nikoga odbrojne publike u karlovačkom šancu nisu ostavili ravnodušnim.

-To je naš uobičajeni nastup, publika će dobiti svaku pjesmu, uglavnom sve hitove, ali i nekoliko za posebne fanove.

Kako živi u susjednoj Sloveniji, Ernie je često u Hrvatskoj, ali prvi puta u Karlovcu i jako mu se sviđa, a posebno pivo.