Povodom obilježavanja Dana grada i Dana zaštitnika grada Duge Rese svetog Petra održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici su istaknute aktualnosti iz društvenog, gospodarskog i kulturnog života, a zaslužnima su dodijeljena priznanja i nagrade.

Predsjednik dugoreškog Gradskog vijeća Miroslav Furdek izrazio je ovom prilikom optimizam te istaknuo kako se Duga Resa nalazi na dobrom putu razvoja.

-Sa zadovoljstvom mogu potvrditi kako se nalazimo pred razdobljem u kojem će do punog izražaja doći nastojanje Grada da svojim projektnim aktivnostima i infrastrukturnim rješenjima pridonese razvoju gospodarskih i poduzetničkih aktivnosti te otvaranju novih radnih mjesta. S ponosom svjedočimo proširenju i otvaranju novih vrtićkih kapaciteta, podizanju komunalnog standarda, kao i zaštiti okoliša.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar kazao je kako je Dan grada prilika ne samo prisjetiti se prošlosti, nego i zaviriti u budućnost.

-U ovom gradu svaki kamen ima svoju priču, svaki stanovnik svoju ulogu, a svaki osmijeh svoju posebnost. Ponosni smo na naše tradicije, našu otvorenost i našu spremnost da zajedno gradimo bolje sutra. Duga Resa je više od mjesta na karti, ona je naš dom, naša zajednica, naša sreća. U današnje vrijeme kada je važno njegovati povezanost i solidarnost, neka nam Dan grada bude podsjetnik da smo zajedno jači, da su nam vrata otvorena za dijalog i suradnju te da svaki dan imamo priliku učiniti naš grad još ljepšim i sretnijim mjestom za sve nas.

Godišnje javno priznanje dobili su OPG Mijo Grgurić i Dragica Smilaj autorica monografije Duga Reso, ljepota si naša. Novčana nagrada dodijeljena je Udruzi za mlade Agora, KK Duga Resa, DVD-u Duga Resa i HPD-u Vinica. Pohvalnice i novčane nagrade dobili su osnovnoškolski i srednjoskolski učenici generacije Roko Kovačić, Karlo Štajduhar i Karolina Tomičić. Nagrađeno je i naj dječje djelo Mile Mađer. Povelju Grada Druge Rese s plaketom dobila je dr.sc. Anamarija Brozović za izniman znanstveni doprinos u području biologije, koja se ovom prilikom i zahvalila u ime svih nagrađenih.

-Uspjeh je nešto što svatko od nas doživljava na svoj način, ali nekako mi se čini da ove nagrade Grada Duge Rese su nagrade za uspjeh koji se stjecao tijekom niza godina i koji je zasigurno prolazio niz uzbrdica, ali i nizbrdica. Uporan rad i cilj pojedinca ili grupe pojedinaca doveli su nas danas ovdje.

Sjednici su nazočili brojni gosti i uzvanici, među kojima saborski zastupnik i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović te karlovačka županica Martina Furdek Hajdin koji su se ovom prilikom i obratili prisutnima istaknuvši dugoreške uspjehe te im čestitali njihov dan.