U sklopu Grin Festa u Dugoj Resi održana je utrka naziva Grin RUN 2024.. Dječaci i djevojčice natjecali su se u disciplinama 100 i 200 metara, dok su odrasli pokazali koliko su brzi u utrkama na 3 i 10 kilometara. Mnogim natjecateljima ovo nije prvi put da su se odazvali na GRIN Run i s veseljem se vraćaju na dugoreške staze.

– Prije par godina sam se natjecala. Tad je još bilo na 5 i 10 km. Na 5 km sam osvojila 3. mjesto kao najbrža Dugorešanka. Ove godine je dobra konkurencija. Ne očekujem ništa. Samo zabavu. Zadovoljna sam organizacijom. Super je. Puno je ljudi. Odlično je. Puno je dječjih utrka, izjavila je Kristina Trupković, natjecateljica.

– Očekujem da će biti dobra utrka. Da ću ići nekih 12 – 13 minuta. To je dobar tempo. Ne očekujem previše niti da ću biti u prva 3 mjesta. Očekujem se negdje na vrhu, barem u prvih 10-15. Konkurencija je ove godine jaka. Došli su iz drugih gradova trkači. Na ovakve utrke se prijavljujem prvenstveno jer je Duga Resa moj grad, a trčanjem se bavim cijeli život, tvrdi Leonardo Polović, natjecatelj.

– Važno je sudjelovati. Moramo se pokrenuti da živimo zdravije. Ispred mene su 3 km. Čisto dovoljno. Bit će OK. Jako je lijepo ovdje. Super je program od GRIN Festa. Veselim se još koncertima koji slijede, komentirala je Ivana Basarac, natjecateljica.

Sunce i vrućina natjecateljima ne predstavljaju problem. Naprotiv, takvo vrijeme im je izazovno da isprobaju svoje granice. Na pitanje nedostaju li ovakve utrke gradovima Karlovačke županije, evo što su odgovorili:

– Pa trebalo bi. Treba ljude potaknuti na svjež zrak i da budu vani u prirodi što više, objašnjava Kristina.

– Pa svakako. Pozivam i druge gradove da probaju nešto ovakvo kao Duga Resa, mišljenja je Leonardo.

– Apsolutno. U cijelom razdoblju od proljeća do jeseni, dapače, dodaje Ivana.

U utrci na 3 kilometara pobjedu je odnijela Maja Matijašić koja je postigla vrijeme od 12 minuta i 59 sekundi. U istoj kategoriji kod muških prvi je bio Marjan Benc s upisanih 10 minuta i 56 sekundi. Oni hrabriji i kondicijski jači, natjecali su se u disciplini od 10 kilometara. Titula najbrže natjecateljice pripala je Jasmini Ilijaš s postignutim vremenom od 37 minuta i 36 sekundi, a najbrži natjectelj bio je Gordan Petković s upisanih 35 minuta te 52 sekunde. Naravno, bilo je tu još brojnih kategorija koje su se odnosile prvenstveno na dob, a sve rezultate potražite na: https://www.utrka.com/utrke/grinrun/2024/rezultati/.