Na prvoj radionici u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, nazvanoj „Zelena slika grada“, predškolska djeca izradila su eko sliku. Posebnost ove radionice mališana koji pohađaju Kraći program odgojno-obrazovnog rada za djecu predškolske dobi je tradicionalno darivanje eko slike i čestitaka gradonačelniku povodom rođendana grada Karlovca.  

Predali smo našu sliku koja se zove “Zelena slika grada” i koja prikazuje našu knjižnicu okruženu zelenilom. S obzirom da smo zelena knjižnica, vodili smo se idejom da nas ta tema prati kroz radionicu. Ovo je manifestacija na koju se svake godine rado odazovemo. Trudimo se da izradimo poklon koji predajemo gradonačelniku povodom rođendana grada 13. srpnja, a tako smo mu i ove godine predali našu sliku koja prikazuje ono najljepše u gradu, a tu spada i naša knjižnica na koju smo ponosni. Djeca su sudjelovala i s recitacijom koja prati temu, čime smo dovršili našu radionicu, rekla je djelatnica Odjela za djecu predškolskog uzrasta Ivana Mihalić.

Mihalić je objasnila kako se za svaku recitaciju pripremaju jedno vrijeme, a kada ju djeca usvoje, rado ju ponavljaju i s veseljem izvode. Sliku su izradili pomoću kolaž papira tehnikom mozaika. Djeca su ju popunjavala, a potom su je stavili u okvir koji daje kompletan dojam slike.

Jako mi je bilo lijepo raditi eko sliku. Lijepo mi je u knjižnici jer je dobra atmosfera. Obožavam prirodu i drveće, a inače me mama pusti van koliko god želim. Imamo dvorište u zgradi i vrt gdje mogu trčati. Super su i pokloni koje smo dobili od gradonačelnika i da se mogu lijepo zabavljati s njima, rekla je Lara.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio se djeci na slici, a zauzvrat im je uručio darove i slatkiše. Svi su se složili kako je 445. rođendan Karlovca jako velik broj, stoga su uz lijepe želje i pozdrave čestitali gradu rođendan.