Policijski službenici su jučer utvrdili da je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Karlovcu pod utjecajem alkohola od 0,91 promila upravljao 22-godišnji bosansko-hercegovački državljanin prije stjecanja prava na upravljanje i bez osobne iskaznice. Također je na graničnom prijelazu Maljevac, na ulazu u Republiku Hrvatsku zaustavljen 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin koji je upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka bez police obveznog osiguranja i s isteklom prometnom dozvolom.

19-godišnji vozač isključen je iz prometa te sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 22-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 1770 eura.

Dodajmo kako su jučer policijski službenici zaprimili i tri dojave građana o dragovoljnoj predaji i pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva na području Ogulina, Karlovca i Duge Rese. Postupajući po navedenim dojavama policijski službenici su tako na siguran način izuzeli tri ručne bombe i 329 komada streljiva. Građani se pozivaju i podsjećaju da predaju oružje bez sankcija, a protiv građana koji oružje prijave policiji neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.