Nekad je ovdje bilo kultno mjesto na kojem su se okupljali mnogi Karlovčani svih generacija i profila, neki su dolazili na gablece, poput radnog naroda, a neki na druženje i zabavu, poput srednjoškolaca i studenata. Svi su se družili, dolazili podijeliti dnevne brige, započeti ili završiti dan, čuti nove informacije ili dobar vic.
A slično je i danas. Lokacija i dalje ima kultni značaj jer i dalje dolaze stari gosti, ali i brojni novi i to iz svih krajeva. Neki kažu da je ovdje kao na Baščaršiji. Nude se bosanski specijaliteti, uglavnom su to jela s roštilja, a mjesto na prijestolju omiljenih jela zauzimaju ćevapi. Bogata ponuda nikoga neće ostaviti gladnim pa ni vegetarijance, za njih, između ostaloga, pripremaju pohani sir i šopsku salatu.
Sve je lokalno, od namirnica, koje su uglavnom iz okruženja, ali svakako hrvatske, do ekipe koja radi. Meso je bez glutena i u recepturi, pored čistog mesa i začina, nema nikakvih dodataka.
Tajnu popularnosti ćevapa i razliku između sarajevskih i banjalučkih ćevapa otkrila nam je kuharica s dugogodišnjim iskustvom u raznim kuhinjama, od mediteranske do kontinentalne, Regina Magdić.
-Naši ćevapi su posebni po tome što ih radimo sa čistim mesom, bez sojinih mrvica i sličnih dodataka. Meso je iz jedne naše lokalne mesnice. Bitno je da se meso samelje i onda se miješa nekoliko sati. Od začina ide samo češnjak, papar i sol. Imamo sarajevske, oni su veći i u njih ide junetina i janjetina otprilike pola-pola. Banjalučki su po četiri manja u pločicama i u njih ide samo junetina. To je naša tradicionalna receptura koju su gosti prepoznali.
Ćevapi se zapeku na jednom grilu da porumene, a onda se nastavljaju peći na drugom, gdje se povremeno zalijevaju s posebnom juhom kako bi bili sočni. U tu juhu se umaču i lepinje pa se zapeku na grilu zajedno sa ćevapima pa su istovremeno sočne, hrskave i ukusne. Servira se uz neizostavan luk i ajvar, a po želji i kajmak.
Ovdje se može popiti i prava turska kava, pojesti baklava, ali preduvjet je da imate jako dobar apetit jer porcije su velike.
U pozadini uvijek svira prigodna glazba, većinom sevdalinke i starogradske pjesme pa je, uz nasmijano i uvijek dobro raspoloženo osoblje, odlična i domaća atmosfera.