Na Starom gradu Dubovcu već sedam godina radi bistro koji se svojom poslovnom politikom savršeno uklopio u povijesni ambijent i reprezentativan je za brojne turiste koji ondje obilaze ovu povijesnu građevinu. Redovito dolaze i domaći gosti iz Karlovca i okolice koji su navikli uživati u vrhunskim jelima u autentičnom ambijentu.
Prema riječima vlasnika, iskusnog ugostitelja, Željka Goluže, kao i u većini ugostiteljskih objekata, problem je radna snaga, ali značajno je da se ovdje, unatoč fluktuaciji, djelatnici zadržavaju godinama.
U ekipu se dobro uklopio i glavni kuhar, mlad i perspektivan Zvonimir Štefanac. Za nas je izdvojio dva recepta koje voli pripremati, a koje su i gosti prepoznali kao specijalitet. Radi se o junećim obrazima s rimskim njokom i telećem ramsteku zarolanom u pancetu s prilogom od palente i vrhnja.
-Juneće obraze prvo zatvorimo na jakoj vatri i onda se kuhaju pet do šest sati da omekšaju, a kasnije taj umak reduciramo da dobijemo gustoću. Prilog je rimski njok. Stavimo mlijeko, dodamo griz, palentu, parmezan, tri cijela jaja, tri žumanjka i krem sir, što se kasnije zapeče u pećnici.
Ramstek očistimo, oblikujemo u valjuške, rolamo ga u pancetu i stavimo u sous vide na 57 stupnjeva i potom se peče u tavi da zarumeni, a iznutra ostane sočan. Prilog je palenta u koju ide vrhnje za kuhanje,mlijeko, tartufata, parmezan i maslac, pojašnjava Zvonimir, ali ne otkriva sve detalje jer to su ipak tajne šefa kuhinje.
Poseban jestivi dodatak za dekoraciju su klice graška koje okusom podsjećaju na neki blaži okus hrena, ljutkasto je i osvježavajuće te savršeno paše uz ova jela, a izgleda originalno.