„Pod starimi krovovi“ restoran je u srcu karlovačke gradske jezgre, u Radićevoj ulici, koji radi u sklopu Trgovačko – ugostiteljske škole Karlovac. Hranu pripremaju učenici pod mentorstvom svojih učitelja, koji su vrsni i iskusni te školovani kuhari pa tako gosti imaju priliku dobiti vrhunsku uslugu u ugodnom ambijentu u samom centru grada, za cijenu koja je ispod prosjeka. Učenici ovdje stječu osnovna znanja o struci te imaju priliku okušati se u najrazličitijim gastronomskim zadacima.
Učenici drugog i trećeg razreda smjera kuhar pod vodstvom mentorice Petre Butorajac pripremili su nam svinjski file u umaku od šampinjona s kroketima te štrudlu od jabuka s pudingom od vanilije.
–Radili su svinjski file u umaku od šampinjona. File smo prepržili, dodali smo malo bijeloga luka, dodali smo šampinjona, zalili s bijelim vinom. Tu je najvažnije da sam alkohol ispari. Zatim smo podlili s temeljcem i na kraju s vrhnjem za kuhanje. Kao prilog su bili kroketi od griza.
Štrudla je od domaćeg vučenog tijesta koje su djevojke same radile. Tijesto se radi od brašna, malo soli, ulje i ocat kako bi se lakše tijesto razvuklo i mlaka voda. Tijesto mora malo odležati u ulju da dobije elastičnost i malo se razvalja s valjkom, a dalje se mora razvući isključivo s rukama. Punili smo ju s jabukama narezanima na kockice, koje smo začinili sa cimetom, a poseban okus i puninu dao je puding od vanilije, pojasnila je Butorajac.