Gastronomski život u Karlovcu prije četiri godine zaslađen je otvorenjem slastičarnice u samom centru Karlovca na Korzu. Baziraju se na francuskom slastičarstvu, koji određuju prozračne i lagane kreme.
Ponuda je bogata i okusom i bojama, a slatke snove ostvaruje vesela i entuzijastična, ali i dobro organizirana i educirana ekipa.
Ljeti su kraljevi među slasticama razne vrste sladoleda i voćne torte i kolači, a zimi su među najomiljenijima kolači i torte od kestena.
U ovoj slastičarnici ističu se torta Kostanjero i kolač Franc Ferdinand. Predstavila nam ih je voditeljica slastičarne i pastry chef Ines Dumešić Lili:
-Mi se baziramo na nekakvom francuskom slastičarstvu, što znači puno mousseva, puno slatkog vrhnja, radimo prozračne, lagane torte s manje biskvita, a to se nadoknadi s nekim hrskavim dodacima. Za takve recepte treba otprilike dva do tri dana, ovisi što se radi. Sad u ovo vrijeme popularne su slastice od kestena, kod nas su to torta Kostanjero i kolač od kestena Franz Ferdinand. Ista stvar – mousse. Kao prvo, stoposto pire od kestena, bez šećera, bez ičega pa ga mi sami zaslađujemo. Kostanjero je primjer da što manje kompliciraš i izmiošljaš, bit će bolji. Dva mjeseca smo isprobavali razne kombinacije i kad smo ga sveli na ono kako svi volimo kesten, s vrhnjem, kakaom, malo ruma, dogodio se Kostanjero.
Uz tortu Kostanjero, ovdje se od kestena može probati i kolač Franc Ferdinand.
Na sličan princip, ali to je ipak malo kompleksniji kolač, radi se i Franc Ferdinand. Ima kupolu od kestena, gore je posipan sa kakaom i ima amarena trešnju, a dolje je na košarici je punjen mousseom od bijele čokolade. S njim smo ciljali na neke ljude koji nisu sigurni vole li kesten pa da se malo razblaži i napravi malo drugačije od klasičnog.